Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexander Skarsgård spelar dubbelt i höst

Annons
Alexander Skarsgård jobbar dubbelt i höst. I både tv och på film spelar han unga män i en farlig internationell affärsvärld.


Inspelningarna är i full gång av en ny dramaserie som är ett unikt samarbete mellan Sveriges Television i Sverige och ett sydafrikanskt tv-bolag. Första halvan av filmen spelas in i Sverige med Allan Gustafsson som regissör, men i oktober flyttar inspelningen och handlingen ner till Johannesburg och ett sydafrikanskt team tar över. Serien ska visas i tre entimmesavsnitt i Sveriges Television 2006.

- Visst är det schizofrent, men det är också en väldig utmaning att göra en serie i två helt olika kulturer så att det blir en enhet, säger Alexander Skarsgård.

Han spelar Micke, en ung svensk kille som under en fotbollsturnering blir kompis med en sydafrikansk motspelare. Några år senare tar fotbollskarriären slut på grund av en skada och Micke kastar sig i stället in i en kriminell karriär grundad på välgörenhetsbedrägerier. Han lurar till sig medicin från ett läkemedelsbolag som han tar till Sydafrika för att sälja. Där involverar han sin fotbollskompis i affärerna, och snart har de hamnat i farliga affärer med narkotikahandlare.

- Det kommer att bli en omvälvande upplevelse att filma där nere, men Micke som jag spelar genomgår ju samma kulturkrock, så de känslorna kan jag ta in i min rolltolkning, säger Alexander Skarsgård.

Alexander Skarsgård är också involverad i affärer på hög nivå i finansthrillern "Exit". Långfilmen börjar spelas in om två veckor och Alexander Skarsgård kommer att springa mellan de två inspelningarna. I "Exit", som regisseras av Peter Lindmark, spelar Skarsgård mot Danmarks Mads Mikkelsen. Börje Ahlsted och Samuel Fröler finns också med i rollistan.

- Där spelar jag en mycket mer kontrollerad och sansad ung man som arbetar med finansiering och riskkapital, säger Alexander Skarsgård.

Båda rollfigurerna har vissa gemensamma drag med unga män han har spelat i "Hundtricket" och "Järngänget" också, men han betonar helst olikheterna.

- Det är klart att det finns fragment som är gemensamma mellan dem, men för mig är det viktigt att ta fasta på vad som skiljer dem åt. Jag försöker tälja ut helt nya människor ur varje rollfigur, säger han.

Redan i höst är Alexander Skarsgård bioaktuell i en roll som fotbollsspelare. Han spelar pojkvän till titelrollen i långfilmen "Om Sara", som har regisserats av Baker Karim. (PM)

Mer läsning

Annons