Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexandra Dahlström till filmläger

/
  • Alexandra Dahlström kvinnliga proffs som kommer till filmlägret för unga kvinnliga filmare i sommar.

Scenkonstbolaget fick tidigare i år klart med att Svenska filminstitutet sponsrar deras filmläger för unga kvinnliga filmare med 100 000 kronor.

Nu kan de också presentera en riktigt het föredragshållare, regissören och skådespelerskan Alexandra Dahlström.

– Det är en riktig drömvärvning, säger filmkonsulent Anders Justin.

Annons

Scenkonstbolaget film har nu fått klart med det sista namnet på föredragshållare under sommarens filmläger för unga kvinnliga filmare.

Det är regissören och skådespelerskan Alexandra Dahlström, känd från Fucking Åmål, som är det sista kortet i en riktigt het hand med filmproffs.

– Det är en riktig drömvärvning. Hon representerar både unga kvinnliga regissörer och är en bra förebild för unga kvinnor inom filmbranschen. Hon är ett dragplåster också, säger Anders Justin.

Filmutbildningen anordnas den 11-15 juni i form av en lägervecka på Ålsta Folkhögskola.

Filmlägret är avsett enbart för tjejer och stöttas med 100 000 kronor av Svenska filminstitutet, SFI, inom ramen för den satsning som de gör för att stärka kvinnor i filmbranschen.

Exempel på innehåll i utbildningen blir sådant som producentrollen, regi, filmfoto, redigering med mera.

Förutom Alexandra Dahlström kommer även Bonnie Skoog-Feeney, producent på Filmlance, Iga Mikkler, filmfotograf och Lotta Grahn, Project manager på Naive.

– Att sy ihop en bra blandning av unga kvinnliga proffs inom filmbranschen har varit vår ambition. Det för att synliggöra möjligheten för kvinnor att faktiskt lyckas i filmbranschen och ge goda förebilder, säger Anders Justin.

Det finns fortfarande möjlighet att söka till filmlägret – om man är 15 till 25 år, tjej, och brinner för att göra film. Ansökan gör du via mejl till Scenkonstbolaget Film.

Mer läsning

Annons