Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anne-Lie kan ta revansch

Annons
Uppslutningen inför den sista deltävlingen i Melodifestivalen på lördag är en salig blandning av opera, rap, bossanova och tryckare. Detta kan bli den traditionella schlagerns tävling. Anne-Lie Rydé bjuder i år på ett starkt nummer med "Så nära". Men hon får troligen hård konkurrens av Katrina & The Nameless livsglädjerock, Nanne Grönvalls udda låt, samt Rickard Engfors och Katarina Fallholms spektakulära discoshow.


1

Anne-Lie Rydé: "Så nära".

Förra året uteblev den väntade succén för Anne-Lie Rydé. Men nu är sångerskan tillbaka med en blivande schlagerklassiker. "Så nära" är en "Bang en boomerang"-stompig låt som omedelbart fastnar. Klar vinstchans för en röststark och boabeklädd Anne-Lie Rydé. Om inte annat blir hennes djuuupt urringade byxdress förmodligen årets chock.

Betyg: 4

Tel: 099-599 01 / 099-329 01

2

B-Boys International fest. Paul M: "One step choser".

Killarna i B-Boys International vill utmana schlagerstandarden med tuff amerikansk rap. Men tuffheten uteblir i denna popsnälla låt med blek sång av Paul M. Låten vill inte fastna och andas en hel del daterat 90-tal. Framförandet kan vinna på lite mer gnista.

Betyg: 2

Tel: 099-599 02 / 099-329 02

3

Mathias Holmgren: "Långt bortom tid och rum".

Mathias Holmgren debuterar som soloartist i Melodifestivalen och ställer upp med en dramatisk vemodsdiscolåt tillsammans med sina tre dansare. Det är en refrängstark och stabil låt, men når ändå inte upp till de riktiga höjderna. Kanske inte en klockren finallåt, men definitivt en kandidat till andra chansen.

Betyg: 3

Tel: 099-599 03 / 099-329 03

4

Rickard Engfors och Katarina Fallholm: "Ready for me".

"Ready for me" blandar Army of Lovers med operadisco á la Fredrik Kempe, där Rickard Engfors pratsjunger likt en stolt arvtagare till Jean-Pierre Barda. Deras drivna discoåt känns inte helt klockren först men växer, och vinner på glamourfaktorn. Och om showen är lika spektakulär som duon påstår har de stora chanser att gå vidare.

Betyg: 3

Tel: 099-599 04 / 099-329 04

5

Date: "Hörde änglarna viska ditt namn".

Smäktande ballader brukar sällan ha tur i Melodifestivalen, möjligen med undantag för Irlands balladkung Johnny Logan som kammat hem några vinster den vägen. Och tyvärr är nog "Hörde änglarna viska ditt namn" inget undantag. Deras ballad kliver dessutom över gränsen för det smäktande till det smetiga i samma ögonblick som de börjar sjunga om älskog och brustna hämningar.

Betyg: 2

Tel: 099-599 05 / 099-329 05

6

Nanne Grönvall: "Håll om mig".

Nanne Grönvalls bidrag är en udda fågel i sammanhanget. "Håll om mig" stegar fram i en ryckigt marschaktig takt med en bestämd Nanne i spetsen. Med sig har hon en stående trummis och dansande musiker som hon ålar sig kring. Låten känns svårtippad men lite kul, och kan säkert vinna en hel del röster bara på att vara annorlunda.

Betyg: 3

Tel: 099-599 06 / 099-329 06

7

Caroline Wennergren: "A different kind of love".

På tal om annorlunda, så beskriver det ganska väl debutanten Caroline Wennergrens bidrag. Hennes bossanovapoppiga låt om kärlek på 2000-talet ska ha en eloge för att den tar ett steg utanför schlagermallen, och Caroline har en spännande röst. Men frågan är om den inte är lite för speciell för att gå hem.

Betyg: 2

Tel: 099-599 07 / 099-329 07

8

Katrina & The Nameless: "As if tomorrow will never come"

Katrina Leskanich har vanan inne vad gäller att leverera rockiga dängor med slagkraftiga refränger. Med sitt nya kompband The Nameless framför hon denna snabba livsnjutarlåt som kan bli en svår konkurrent till Anne-Lie Rydés. Katrina och hennes duettpartner Bosse Lindmark tar i för allt vad de är värda för att förmedla den rätta livsglädjen på scenen.

Betyg: 4

Tel: 099-599 08 / 099-329 08

(PM)

Mer läsning

Annons