Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anne Sofie von Otter gör Abba-skiva

Annons
Anne Sofie von Otter har slitit sig loss från världens operascener för att få tid att spela in en skiva med Benny Anderssons musik. Det blir en del Abba-låtar men också sånger ur musikalerna "Kristina från Duvemåla" och "Chess".


- "The winner takes it all" och "I let the music speak" är några av Abba-låtarna jag ska sjunga. Vi har valt material som vi tycker passar mig. Min röst lämpar sig ju inte för allt som ingår i Abbas repertoar, säger Anne Sofie von Otter.

Vi får alltså inte höra operasångerskan i "Dancing Queen", "Waterloo" eller några andra av de mest kända Abba-sångerna.

-- Benny Andersson är en fantastisk musiker, en av de allra bästa. Jag älskar hans musik, fantastiska melodier och ljuvlig harmonik Han får verkligen till det, säger den världsberömda mezzosopranen och fortsätter.

- Vissa av Bennys låtar har stort omfång, men Agnetha Fältskog hade ju en jävla pipa. Hon kunde gå upp väldigt högt och hyfsat lågt, sedan var det Annifrid Lyngstad som stod för de lägre regionerna. De kompletterade varandra väldigt väl.

Jojje Wadenius producerar skivan som spelas in med svenska musiker. Benny Andersson spelar själv piano på två av spåren.

Skivan är i stort sett färdiginspelad men den kommer inte att släppas förrän under hösten 2006. Orsaken är att von Otter vill hitta tid för att lansera skivan.

- - För en gångs skull har jag avsatt tid för att marknadsföra skivan, det har jag hittills varit för dålig på, säger Anne Sofie von Otter.

Hon är just nu i Sverige för att göra ett sällsynt gästspel på Kungliga operan där hon ska sjunga Conception i Ravels sällan spelade korta opera "Spanska timmen" som har premiär den 12 mars.

Sju föreställningar hinner von Otter med innan hon hastar tillbaka till New York för att sjunga i Mozarts "Titus" på Metropolitan.

- Jag har hunnit se den svenska uppsättningen av "Mamma Mia" på Cirkus med stor behållning. Jag har tidigare sett musikalen på Broadway och blev lika förtjust båda gångerna. Det är ingen kvalitetsskillnad alls mellan uppsättningarna, säger Anne Sofie von Otter. (PM)

Mer läsning

Annons