Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrika phontrattar till Norra Berget

/
  • Josefine Hägglöf och Sandra Sellén från Sundsvall visar hur en jazzshow går till.

Annons
Sommaren verkar vara jazzens tid. I morgon får Norra berget fint besök av Svenska Showorkestern Phontrattarne, det anrika storbandet med anor från 1950-talet och med bas i Norrlands Nation i Uppsala. Just nu är hela tre medlemmar från Sundsvallsområdet: sångerskorna Sara Sellén och Josefine Hägglöf samt saxofonisten Johan Bergsten. På måndag har de även en show på Stora torget.

Hallå där, Johan Bergsten, saxofonist i Phontrattarne!

Vad kan utlovas när ni kommer till Sundsvall?
På Norra berget kommer vi att spela lättdansad jazzmusik, mest från 40- och 50-talsmodell, men det är lite blandat. Den andra spelningen är mer av showkaraktär och musiken är mer blandad. Vi har grunden från jazzen ifrån 30- 40- och 50-talet, men så blandar vi ut det med gamla svenska schlagers och även modernare musik som vi kommit på en rolig text till, eller en snygg dans till. Man kommer att skratta åtminstone en gång det är ganska humorbetonat men också blandat med lite snyggare nummer som är gjorda för att det ska se vackert ut, och låta vackert.

Hör jazz och sommaren ihop?
Jazz är ganska brett, så det finns ju jazz för sommaren såväl som jazz för en kulen novemberkväll. Det blir ofta lite mer gladjazz på sommaren och lite mer modern, mer introvert jazz på vintern. Men vi spelar mer åt gladjazzstuket.

Hur känns det att komma och spela på hemmaplan?
Det blir roligt, det kommer folk man känner och tittar. I och för sig brukar jag vara som mest nervös när de jag känner kommer och tittar, men mest är det roligt. Viktigast är faktiskt att vi har roligt även bakom ridån. För att det ska fungera så krävs det att vi har trevligt ihop.

Mer läsning

Annons