Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Idol-Kevin kultur?

/
  • Kevin Walker är nu också artist och samtidigt en av huvudpersonerna när GIF Sundsvall spelar eller uppträder eller framträder.

Annons

Många rockmanagers har genom rockhistorien gett uttryck för uppfattningen att "allt som skrivs om ett band är bra". I samma ögonblick en negativ rubrik börjar tryckas är det alltså positivt. Rolling Stones byggde sin karriär på sådant på 1960-talet. Hade Sex Pistols hänt om inte media blåst upp att de svor i tv? Regeln "all publicitet är bra" är till viss del sann men det är ändå en sanning med viss modifikation.

Vi lämnar ämnet men behåller principen.

Det redaktör Brånfelt undrar idag är när sport blir kultur eller nöje? Vi kan hålla oss till fotboll. Blir en fotbollsmatch ett nöje exakt i det ögonblick någon funktionär på en idrottsarena trycker på on-knappen till en bland-CD och någon schlagerlåt från senaste Melodifestivalen vi redan glömt bort dånar ut över en fotbollsplan ur (ofta) undermåliga högtalare?

Blir det ett nöje först om det händer något på plan? Är det när Zlatan gör fyra mål mot England? När Sverige vänder 0–4 till 4–4 mot Tyskland i EM-kval?

Är Brolins frisparksmål i VM 1994 underhållning? Är det ett nöje? Är det rent av ... kultur?

Vad är Ravellis räddning? Den är ju i alla fall ett nöje att se om ...

På tal om Ravelli. Vad är det när han vinner "Mästarnas mästare" i SVT? Är det nöje, underhållning eller är det ... idrott?

Jag vet inte om GIF Sundsvall får spela signaturen till "Idol" men det har hänt (i alla fall ifjol). Blir det underhållning då? En av deltagarna är ju "Idol", Kevin Walker är nu också artist och samtidigt en av huvudpersonerna när GIF Sundsvall spelar eller uppträder eller framträder. 

Bra fotboll handlar mycket om artisteri – och då blir ju gränsen extra hårfin.

En sak är säker: när Maradona värmer upp inför en semifinal i UEFA-cupen 1989 sprängs den gränsen. Han jonglerar inte med bollen, han dansar disco med den, till "Life is life".

Han gör det dessutom med oknutna skor.

Sök på "Maradona warm up" på Youtube.

En varning är på sin plats: Du kan komma att omvärdera "Life is life" (och alltså gilla den ...).

Mer läsning

Annons