Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arch Enemy

Arch Enemy
Doomsday machine
Century Media/Border

Annons
Betyg: 4

Det är en ruggigt fin produktion de fått till. Tillsammans med Rickard Bengtsson har Arch Enemy finslipat den alltjämt stabila mixen av göteborgsk death, amerikansk gammal thrash och klassisk power metal. På sjätte försöket lämnas inget att önska när det gäller hårdrocks-hifi. Givetvis heller inget när det kommer till gitarristbröderna Amotts patenterade postmaidianska dueller.
Lysande förutsättningar som bandet oftast tar tillvara på. Ändå är inte Doomsday machine det fulländade Arch Enemy-albumet. Dussinlåtar som Skeleton dance och I am legend/Out for blood lyfter bara i korta ögonblicka, mellan klyschiga passager och förvånansvärt hörda riff. Produktionen döljer dem bra, men här finns ett par eller flera onödigt sårbara hälar.
För när Arch Enemy 2005 imponerar är det ordentligt. Aggressiva Taking back my soul, Slaves Of Yesterday och framför allt Carry the cross slår hårt och mångsidigt. Där i en mylla av bandets ursprung och progressiva element är det lätt att förstå Arch Enemys framfart. Som med höstens Ozzfest-resa verkar accelerera snabbt och välförtjänt.

Mer läsning

Annons