Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arctic Monkeys stora tack vare nätet

Annons
Det brittiska bandet Arctic Monkeys har inte behövt någon målmedveten marknadsföring från ett skivbolag för att hitta en publik. I stället har bandet på egen hand skaffat sig tusentals fans genom lägga ut sin musik på sin hemsida, skriver The Guardian. Enligt en uppskattning flyter det för tillfället också omkring 142 versioner av Arctic Monkeys låtar på nätet, varav en del är inspelade av fans på bandets konserter. Genom community-hemsidor som myspace.com har fansen hittat varandra och tillhandahållit låtar.

- Medan skivindustrin har kämpat med piratkopiering på nätet, har band som Arctic Monkeys använt det till sin fördel genom att kommunicera med sina fans nästan dagligen på sitt forum och genom att lägga ut låtar och texter, säger NME-redaktören Conor McNicholas.

I dag släpper Arctic Monkeys sin första traditionellt marknadsförda, skivbolagsstödda singel "I bet you look good on the dancefloor". Tidigare har de endast släppt en enda "officiell" singel, "Fake tales of San Francisco" i mycket begränsad upplaga. (PM)

Mer läsning

Annons