Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återförenades på födelsedagsfest

/
  • Tillsammans igen. Sent i lördags spelade Sundsvalls countryrockkungar The Thousand Dollar Playboys tillsammans för första gången på fem år. På gitarristen Anders Bergmans födelsedagsfest spelade bandet låtarna ”Lay you down”, ”Preacher” och ”A very special christmas”. Foto: Privat

Här står The Thousand Dollar Playboys på scenen – för första gången på fem år.
Sent i lördags spelade bandet på en fest i Sundsvall.
– Vi har pratat om att göra något mer, säger sångaren och gitarristen Lars Bygdén.

Annons

Selånger marknad 2003.

En av marknadskvällarna spelar The Thousand Dollar Playboys och det var också då Sundsvallsbandet senast gjorde något väsen av sig. Lars Bygdén och kompani har inte spelat tillsammans sedan dess.

Förrän nu.

 

Sent i lördags stod The Thousand Dollar Playboys på scenen igen. Bandet spelade då på gitarristen Anders Bergmans födelsedagsfest i Sundsvall.

– Det var roligt och nostalgiskt och jag tror att det lät bra, säger Lars Bygdén till Dagbladet.

Det var när det stod klart att samtliga bandmedlemmar skulle finnas på plats som tanken om en återförening väcktes.

– Jag kan inte säga att jag aktivt saknat att spela med bandet, jag hade inte kämpat för att få till en sådan här grej. Men nu var det ett så uppenbart tillfälle och alla tyckte att det skulle vara roligt, säger Lars Bygdén.

 

Egentligen är det fel att prata om en regelrätt återförening – The Thousand Dollar Playboys har aldrig officiellt lagts ner utan ”rann bara ut i sanden”.

– Sedan kunde vi inte låta en konsert som den på Selånger Marknad bli vår sista spelning. Det var anledning nog att spela igen, skrattar Lars Bygdén.

– Ja kanske, efter spelningen pratade vi lite grann om att göra något mer men vi vet inte var eller när. Vi får se.

Annons