Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Audition till Camping i Sundsvall

Camping — klart man ska ha husvagn. Så heter Anna Norbergs och Robert Dröses nya uppsättning — tillsammans med Östen med resten. Idag fortsätter auditions på Tonhallen i Sundsvall. — Det finns väldigt många talanger. Camping kommer att hålla hög klass, säger Anna Norberg.

Annons
Musikalen The Best little whorehouse in Texas blev en succé förra året, med Ulf Brunnberg i huvudrollen.
Det gav Anna Norberg och Robert Dröse mersmak.
Nu sätter duon, som är ett par privat, upp musikalfarsen Camping klart man ska husvagn. Robert Dröse har skrivit manuset, som är självupplevt.
Vi var på camping i Vemdalen. Det var så fascinerande att bara sitta och titta på allt som händer på en camping. Det hände grejer hela tiden som man kan använda till en fars.
Den 30 september är det premiär på Tonhallen i Sundsvall. 34 föreställningar är inplanerade under hösten.
Vi har satsat våra personliga tillgångar på det här och vill verkligen att det ska fungera i Sundsvall. Alla kan dra nytta av det här i stan, inte minst restaurang- och hotellnäringen, säger Anna Norberg.
Även Östen med resten medverkar på scenen. Ett gäng som Anna och Robert länge har velat samarbeta med.
De är så goa killar och det är hur kul som helst att de är med på det här. De är jättemusikaliska, kan sjunga och roliga, säger Robert.
Camping utspelar sig på Drakälvens camping, där familjerna Olsson och Ankarström har bott sida vid sida de senaste 17 åren. Intrigerna duggar tätt med vass dialog, blandat med fartfyllda show- och dansnummer.
ST var på plats under audition igår, som fortsätter idag på Tonhallen.
De sökande testas i sång, danskoreografi och skådespeleri med en dialog från manuset. Vissa hade rest från Göteborg och Stockholm. Idag kommer det mestadels att vara talanger från Sundsvall på plats i Tonhallen.
Vi vill helst jobba med norrlänningar. Det här ska vara en musikal av, med och för Norrland. Helt klart finns massor av talang att ta av här. Det behöver man inte åka till Stockholm för att leta efter, säger Robert Dröse.
En av dessa talanger på audition igår var jämtländskan Therese Olofsson, 25 år, som sjungit i hela sitt liv. Efter musikgymnasiet gick hon en artistlinje i Stockholm och har sjungit i en rad olika sammanhang.
De senaste två åren har hon jobbat i Stockholm med sång- och konsertevenemang.
Nästa vecka flyttar Therese till Sundsvall och hoppas på att komma med i den drygt 30 personer stora ensemblen. Besked kommer inom två veckor.
Det är väl sången som är min starka sida. Många av de sökande här på audition har dansat hela livet och är grymt duktiga. Men jag gör mitt bästa och ser hur långt det räcker.
Therese håller på att spela in en skiva med ett skivbolag i Östersund. Hon kommer också att sjunga regelbundet på First Hotels pianobar i Sundsvall, med start nu till helgen.
Men hon vill gärna vara med i musikaler som Camping och andra uppsättningar i framtiden.
Det är jättekul att det händer sådana här saker i Sundsvall. Jag har verkligen saknat Norrland och människorna här uppe. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att jobba med musik här också så mycket det går, säger Therese Olofsson.


Magnus Wiklund
magnus.wiklund@st.nu
060-197170


Camping ettan
Det var rejält nervöst bakom scenen inför audition på Tonhallen igår. Det gäller att vara påläst så att allt sitter klockrent under framförandet. Man får bara en chans.

Camping 1
Therese Olofsson, Maria Olsson och Malin Lundin laddar inför danskoreografin på scenen.


Camping 2, 3, 4
Therese Olofsson flyttar till Sundsvall nästa vecka, efter två år i Stockholm där hon sjungit i olika sammanhang.

Camping 5
Robert Dröse och Anna Norberg läser in sig på de olika sökandes ansökningshandlingar.

Camping 6
På kort tid under eftermiddagen har de sökande fått öva på en danskoreografi. På scenen ska alla steg sitta klockrent.

Camping 7
Robert Dröse instruerar Fredrik Thalin från Göteborg i olika ansiktsuttryck.

Foto: Anki Haglund

Mer läsning

Annons