Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babben Larsson showar dubbelt

Annons
Babben Larsson har inte showat på egen hand sedan hon gick in i väggen för sju år sedan. Men i höst är hon tillbaka ute på turné i landet med sin show "Humoristiskt initiativ". Dessutom hinner hon göra comeback som ståuppartist och skriver en ny julshow åt Johan Ulveson, Niklas Strömstedt och Sharon Dyall.


Hon har så många järn i elden just nu att man undrar om det inte är risk att hon bränner ut sig igen.

- Det är ingen risk så länge sammanhangen är de rätta. Jag har bestämt mig för att aldrig göra några fler ståuppshower på krogen. Där är det mycket tuffare att nå fram till publiken, med fylla och folk som sitter och pratar med varandra i stället för att lyssna. Det nötte långsamt ner mig.

I helgen gjorde hon comeback som ståuppkomiker efter sammanbrottet för sju år sedan. På Intiman i Stockholm gör hon ytterligare sju framträdanden i showen "Gammal är äldst", tillsammans med Lennie Norman och Adde Malmberg.

- Det gick jättebra. Jag skulle inte gjort det om det inte hade varit i ett sammanhang där jag kände mig trygg.

Ståupp-numren från den showen tar hon också med sig ut på turnén "Humoristiskt initiativ". Men det är hennes egen show, så där får hon också plats med sketcher, monologer, imitationer och sånger. Med på scenen är den musikaliska trion Fredriks Vänner, med Peter Nilsbo som kapellmästare. Babben Larsson gör sina egna versioner av låtar av bland andra Sammy Davis Jr och Bette Midler. Men svenska örhängen som "Flottarkärlek" får också plats.

Efter turnépremären den 14 oktober i Norrköping väntar ytterligare 13 föreställningar före avslutningen i Kalmar den 18 november.

I pauserna under turnén kommer Babben Larsson att tänka på jul. Hon står för texterna till "En grandios jul", som har premiär på Grand Hotel den 24 november och pågår fram till den 22 december. Det kommer att bli parodier på jultraditioner, julstress och tips om hur man slår in en stadsjeep i julklapp.

Babben Larsson står inte själv på scenen men har skrivit texterna. I stället är det Adde Malmberg som regisserar och Johan Ulveson, Niklas Strömstedt och Sharon Dyall som gör showen.

- Det var först tal om att jag skulle ha varit med, men efter jul är jag tillbaka i R.E.A-gänget på Hamburger Börs. Man kan inte dyka upp i två konkurrerande shower med så kort mellanrum, säger hon. (PM)


TURNÉPLAN för "Humoristiskt initiativ":

14/10 Norrköping Hörsalen

15/10 Eskilstuna Konserthallen

21/10 Växjö Konserthuset

28/10 Jönköping Teatern

29/10 Borås Folkets Hus

30/10 Karlstad Scalateatern

3/11 Örebro Hjalmar Bergman Teatern

4/11 Trollhättan Folkets Hus

9/11 Nyköping Träffen

11/11 Umeå Idunteatern

12/11 Piteå Pite havsbad

16/11 Västerås Konserthuset

17/11 Linköping Konserthuset

18/11 Kalmar Kalmarsalen

----

"GAMMAL ÄR ÄLDST" SPELAS PÅ INTIMAN: Den 11, 17, 24 oktober samt den 7, 21, 28 och 29 november.

Mer läsning

Annons