Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara svenskt i Singelbaren

Det blir 100 procent svensk musik i dagens singelbar, som besöks av Micke Andersson Knut från Confusions, Peter Nordlinder, ena halvan av Drakens filmförening, och Niclas Holmgren, som ligger bakom Red Rock, Sundsvalls nyaste livescen.

Annons
Lars Bygdén
This Road

Betyg: 3

Dags för solodebut för sundsvallssonen Bygdén. Förstaspåret på EP:n This Road, som för övrigt är skivbolaget Massproduktions hundrade skivsläpp, är en duett med omtalade norskan Ane Brun.

Peter: En klockren P4-låt. Den kommer gå mycket lokalt. Tycker man om musiken är det en jäkligt bra låt.
Micke: Ane Brun är så rätt nu. Det är supertajmat att ha henne med, och det kan ge radiospelningar. Ingen smackerhit, men väldigt behagligt.
Niclas: Kanonskön, den kommer gå hemma hos mig. Jag trodde inte det skulle vara så bra.
Micke: Lars är bra.

Mattias Alkberg BD
Politix

Betyg: 4

Agitatorn Mattias Alkberg i Bear Quartet bildade bandet förra året och hade en mindre hit med låten Fyllskalle. Politix är en lika slamrig och ösig låt, med en lättskrålad refräng. Nästa vecka kommer nytt album.

Micke: P3 går igång på det här. Det är lagom skramligt och svensk falsksång. Kommer gå på Ztv också om det är en bra video.
Niclas: En klar radiosommarlåt, som ändå sticker ut en del.
Peter: Roligt med sån här musik. Jag tror den kommer gå mycket på radio.

Junip
Black refuge

Betyg: 2

Hyllade singer/songwritern José Gonzalez har bildat ett band, bestående av honom själv plus två personer. Tillsammans gör de dov och suggestiv folkrock.

Micke: Inte smart kommersiellt. De är inte ute efter hit, snarare att det ska vara meditativt. Det här är coolt, men ingen hit på något sätt.
Niclas: Inte min typ av musik, jag är alldeles för mycket Svensson. Den kommer ingen vart, och är för tråkigt destruktiv för att många ska lyssna på den.
Peter: Den kommer spelas lite på hans namn; för att det är nyhetens behag. En svag tvåa.

Jay-Jay Johanson
Rush

Betyg: 2

Stor exportframgång, främst i Beneluxländerna, som har sålt en halv miljon skivor. Nya singeln, som föregår albumet med samma namn, är en stillsam 80-talsdoftande ballad.

Micke: Det låter Ibiza, klockan 7 morgonen efter, med ångest så man nästan skiter ner sig.
Peter: Howard Jones! Men 80-talet är ju inne nu. Har det gått förbi? Är det så illa? Eller bra, kanske.
Niclas: Jag tänker på vitt vin och räkor en lördag kväll. Jag får flashbacks till när jag var 18 år. Men nattradion kan nog spela låten.
Micke: Jay-Jay är cool men det här var inte bra. Jag trodde det skulle vara roligare; Ska man ha 80-talsnostalgi vill man väl ha det glada och poppiga?

Ulf Lundell
Vit regn

Betyg: 4

Ingen sommar utan en skiva och turné med allas vår Uffe. En något fräschare ljudbild med stråkar presenteras på första singeln från kommande albumet Högtryck.

Micke: En sommarlåt av Lundell! Den kommer gå på radion.
Peter: Han låter nykter. Jag tänkte först Springsteen, men det var för mycket stråkar.
Niclas: Det här tycker jag om. Jag har alltid gillat Lundell.
Micke: Så här låter Lundell man vet vad man får.
Peter: Han har gjort en bra variant på sig själv. Han mår bra nu, det känns.

The Mary Onettes
Make me last EP

Betyg: 3

Fyrmannabandet med det något otympliga namnet kommer från Jönköping, och har fått skivan producerad av Poplars från Broder Daniel. Och nog hörs det lite grann ...

Micke: Det har kommit mycket skit från Göteborg, men det här var ganska bra. Lite göteborgssound, men mest engelskt. Fast på ett bra sätt.
Niclas: En är glad och positiv låt, man blir på bra humör när man hör den.
Peter: Lite fartigt, den är glad och stämningsfull.

Mer läsning

Annons