Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basisten räddade blueskväll i Stöde

Konsert: Barrio Latino Blues Stödehuset (söndag)

Annons
Efter att ha hört många vitsord om bluesgänget Barrio Latino Blues från Phoenix Arizona med Jennifer Rico sång och gitarr, Leonard Tapia syntgitarr, Andy Gonzales elbas och Dowell Davis trummor åkte jag till Stöde för deras konsert i Stödehuset på söndagskvällen. Det kändes spännande att få lyssna på något för mig helt nytt.
Trots intensiv marknadsföring från arrangörernas sida var det bara ett femtontal själar som kände sig kallade att komma för att få vara med om en röjig blueskväll med några inslag av latinmusik och 50-talsrock. Repertoaren var helt främmande för mig bortsett från klassiska Quantanamera och Elvis 50-talshit Hound dog.
Med en ljudbild som för mina öron var i högsta laget släppte kvartetten loss sin heta blues. Sångerskan Jennifer Rico var ingen höjdare. Till viss del kunde det kanske bero på utmickningen eller hennes mikrofonteknik, för hon lät skränig och skrikig, utan tillstymmelse till känsloladdade uttryck.
Gitarristen Leonard Tapia hade garanterat den bortgångne gitarrlegenden Jimi Hendrix som ledstjärna. Likt honom gjorde han allt som stod i hans makt att krama ur gitarren både möjliga som omöjliga toner. I längden blev det tröttsamt och statiskt. Det hade inte skadat med större variation på utförandet.
Behållning den här kvällen stod den fantastiske basisten Gonzales för. I ett magnifikt solonummer spelade han spansk gitarr på sin bas med ackord och singeltoner som en värsta Segovia. Jag är övertygad om att världens förste elbasgeni, den bortgångne Jaco Pastorius, skulle ha tyckt om det Andy Gonzales presterade.
Resan till Stöde räddades av hans fenomenala uppvisning och själfulla sånginsatser.

Jennifer Rico och Andy Gonzales i Barrio Latino Blues, fotograferade under en tidigare konsert.
Foto: Ulf Jonsson

Mer läsning

Annons