Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Battlefield 2 ger mer av allt

Battlefield 2 PC

Annons
Den riktiga uppföljaren till den första utgåvan av Battlefield har äntligen dumpit ner i butikerna. Det första som slog mig var att Battlefield 2 är väldigt snyggt.
Det syns att utvecklarna har lagt ner mycket tid både på spelet och på att skapa inbjudande menyer med filmer som rullar i bakgrunden. För den som spelat Battlefield 1942 är det mycket som känns bekant. Men det finns lite mer av allt; fler fordon, fler valmöjligheter av spelsätt samt mer bomber och granater.
Helt nytt är dock rankingsystemet. Det går helt enkelt ut på att du som spelare jobbar dig upp under spelets gång och stiger i rang. Först kan du bli ledare över en kommandogrupp på några få soldater och när du sedan har skaffat dig riktigt mycket poäng kan du få kommendera alla grupper i ditt lag. Det här är en funktion som sporrar spelaren till att anstränga sig till det yttersta.
Det är som sagt mycket som är bra med spelet men det har också sina brister. Bland annat kunde det ha varit fler kartor. Men förhoppningsvis kommer det i efterhand. Sedan hade jag också önskat lite bättre AI på datorn. Ibland gör karaktärerna rent idiotiska handlingar som bara leder till säkra misslyckanden.
Men eftersom spelet främst är utformat för multiplayer så är det ett problem som kan lösas.

Mer läsning

Annons