Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beatles för hela slanten

/
  • Hal Bruce var inte bara en härlig sångare han fick även gitarren att låta magiskt

Tonhallen: Sundsvalls Beatles och 60-talsfestival

Annons
Under sina åtta aktiva år skapade Beatles en odödlig musikskatt som nya generationer ständigt tar till sig. Ett tydligt bevis på detta är att samtliga musiker som visat upp sig under de här festivaldagarna inte sett dagens ljus när originalkvartetten härjade som värst. Men Beatlesmusiken de framförde satt som hand i handske.
Hal Bruce från Seattle i Kanada inledde kvällen med solosång till eget gitarrkomp. En förutsättning för en soloartist att få publikkontakt är att bjuda på sig själv med starkt engagemang och högt tempo. Det hade Bruce som inlevelsefullt sjöng och spelade sina favoriter ur Lennon-McCartneys digra produktion. Höjdarnumret var Lennons egen favoritlåt, House of the rising sun, där Bruce visade sin skicklighet på gitarren.
Efter paus kom coverbandet The Mersey Beatles in på scenen. Man kunde nästan tro att gamla Beatles klonats för likheten var slående. Med autentiska instrument och autentiska kläder bjöd de oss på en härlig show genom Beatles hela karriär. Instrumenten klingar tidsenligt och stämsången sitter perfekt. The Mersey Beatles har säkert kört igenom Beatlesreprtoaren många gånger så alla klassiker vi fick höra den här kvällen satt som hand i handske.
The Mersey Beatles är så populära att de utsetts till Liverpools officiella ambassadörer för staden och de är också husband på världens mest berömda klubb - Cavern Club i Liverpool.
När stämningen stod som högst i tak var jag tvungen att lämna lokalen men jag är övertygad om att de avslutade kvällen med något riktigt svängigt. Hoppas den här festivalen blir en återkommande tradition i Sundsvall.

Mer läsning

Annons