Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekväm underhållning

/

Sahara

Annons
Äventyraren, skämtaren, före detta militären och rena rama MacGyver-killen Dirk (Matthew McConaughey) är i Afrika på jakt efter ett skepp från det amerikanska inbördeskriget (!). Läkaren och biståndsarbetaren Eva (Penelope Cruz) försöker spåra en epidemi som tar kål på människor i Mali. Som av en händelse leder deras respektive sökande till precis samma sanddyn i öknen.
Sahara saknar egentliga karaktärer, det är bara händelseutvecklingen som räknas, och en sådan film är väldigt svår att fastna för. Med fungerande personkemi kan det gå ändå, men McConaughey och Cruz skulle lika gärna kunna spela i var sin film, så lite händer mellan dem.
Steve Zahn och Rainn Wilson har en del roligheter för sig i sina biroller och filmen är bitvis bekvämt underhållande och bekymmerslös, men så kommer något som ska vara på riktigt inbördeskrig, miljöförstöring eller den övriga världens nonchalans inför problemen i Afrika.
Detta är förstås befängda inslag i en film där hjältarna undkommer varje kula och allt går precis så rätt som det behöver göra för att äventyret ska kunna gå vidare.

Bildtext:
Logik och allvar står inte särskilt högt i kurs i actionfilmen Sahara. Dessvärre är även underhållningsvärdet lågt.
Foto:

Mer läsning

Annons