Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergqvist och Frode blir mäklare i ny tv-serie

Kjell Bergqvist och Cecilia Frode blir motspelare i nya dramakomedin Mäklarna. Rollen som den snurriga och lögnaktiga Vilma skiljer sig från Cecilia Frodes tidigare rollkaraktärer. - Hon är en riktig odåga, det ska bli kul att spela henne, säger hon.

Annons
Hösten 2006 är det premiär för SVT:s nya dramakomediserie Mäklarna med Kjell Bergqvist och Cecilia Frode i huvudrollerna. Historien kretsar kring den ansvarslöse mäklaren Kaj (Kjell Bergqvist) som plötsligt blir avskedad från firman och utkastad av sin fru. När hans mentor utanpå det går och dör, står Kaj kvar med ansvaret för både firman och mentorns naiva och sorglösa dotter Vilma (Cecilia Frode) som han svurit att göra mäklare av. Tillsammans ska den udda duon försöka få kontroll över firman.
- De två blir plötsligt tvungna att ta mycket ansvar som gör att de blir tajta, men endast som arbetskamrater på gränsen till syskon, säger Cecilia Frode.
Hon är snart aktuell på SVT med God morgon alla barn och ser fram emot sin nya roll som den lite störiga Vilma.
- Vilma är ganska så förfärlig. Hon är slarvig och ljuger titt som tätt. Men för henne är allt det där okej. Hon är en odåga och det ska bli roligt att spela henne. Hon gör dumma grejer och åker alltid i backen kort därefter. Men hon har svårt att lära sig av sina felsteg, säger Frode.
Hon har just avslutat sin del i inspelningen av bröderna Herngrens nya film \"Varannan vecka\" där hon spelar Felix Herngrens karaktärs nya flickvän Johanna. Rollen som Vilma i Mäklarna skiljer sig dock både från den och flera andra av Cecilia Frodes tidigare roller.
- Den här rollen är inte så eftertänksam och inte lika ordningsam som tidigare roller. Jag har gjort några präktiga kvinnor och den här är inte präktig alls. Det är roligt att få lite spridning på sina karaktärsval.
Inspelningarna av de totalt tolv avsnitten av Mäklarna börjar i november och i övriga roller syns bland andra andra Sten Ljunggren, Rolf Skoglund och Ted Åström. Närmast väntar diverse research i mäklaryrkets hemligheter och mer detaljerad utformning av Cecilia Frodes och Kjell Bergqvists respektive roller. Att spela mot Kjell Bergqvist blir en nästan helt ny upplevelse för Frode.
- Jag har bara spelat mot honom i en liten sketch i programmet Pangbulle i SVT. Så det ska bli jättekul. (PM)

Cecilia Frode spelar en av huvudrollerna i kommande serien Mäklarna på SVT. Serien börjar visas hösten 2006.
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Mer läsning

Annons