Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billig bio hela dagen

På söndag är det dags för den stora biodagen, den första sedan 1998. Landets samtliga biografer kommer under hela dagen att visa film för halva priset.
På Filmstaden i Sundsvall lockar man dessutom filmsugna med två förhandsvisningar.

Annons
Det är sju år sedan det kördes senast, och det gick bra då, säger Urban Fröberg, chef på Filmstaden i Sundsvall. Det var före min tid, men det var visst massor av folk som kom.
Han avslöjar också att det blir två smygpremiärer: Kung Fu hustle och Layer cake. Den förstnämnda är en asiatisk komedi, och den andra en brittisk actionthriller.
Frågan är om det nu blir en återkommande tradition.
Vi ser det här som en rolig manifestation, säger Tomas Runfors, marknadschef på SF. Det var en kul grej sist det begav sig, så vi tänkte försöka köra det varje år. Men det är ju inte bara SF som gör det här, utan det är en branschaktivitet. Så det beror på om hela branschen är intresserade.
Att ha biodagen i april är ett taktiskt drag, då det vanligtvis är en lite svår månad. Solens värme är för många ett attraktivare alternativ till de mörka biosalongerna. Dessutom brukar det vara tunt med storfilmer, så även i år.
Vi vill hålla biogåendet vid liv, säger Tomas Runfors. I april är det mindre filmer som har premiär, så därför passar det bra.
Egentligen är säsongen över för matinéer, men dagen till ära kör Filmstaden en handfull barnvänliga filmer på dagen. Första filmen visas 12.30 och sen rullar det på hela dagen. Till halva priset.

Urban Fröberg, chef på Filmstaden, hoppas på många biobesökare på söndag.
Foto:

Mer läsning

Annons