Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bioguiden

Annons
Veckans premiärer

Fantastic Four
Fyra astronauter utsätts för kosmisk strålning under ett uppdrag i rymden och får superhjältars egenskaper. Tillsammans måste de bekämpa den onda Dr. Doom.

A lot like love (onsdagspremiär 20 juli)
Oliver och Emily träffas på ett flygplan och det säger "klick". Dock bestämmer de sig för att de inte passar ihop. Men under de nästkommande sju åren träffas paret om och om igen.

Betyg: 4

Steget efter
Rolf Lassgård som kommisarie Wallander jagar en seriemördare i den hittills bästa Wallander-filmen. Danske regissören Birger Larsen fångar skickligt det mest väsentliga i Henning Mankells litterära förlaga, och Lassgård är med sin tyngd och totala närvaro i agerandet ett självklart och övertygande centrum.
HL

Sin city
Sin city är baserad på tre av Frank Millers serieböcker och handlar om lika många män som går igenom i princip samma sak. De försöker alla rädda "sin" kvinna i en berättelse med stinkande beskyddardrag och närmast perversa inslag av våld. Visuellt stark, magstark och stjärnstark.

Betyg: 3

Kung fu hustle
Invånare i fattig stadsdel hotas av det elaka yxgänget. Kung fu-fylld slapstick, där många av de fantasifulla fajterna är riktigt roliga.
HN

Star wars episod III Mörkrets hämnd
Anakins resa mot den mörka sidan är en berättelse som är tilldragande i all sin naivitet precis som Luke Skywalkers kamp i de tre gamla filmerna. Den bästa av de nya Star wars-filmerna, men intrigen är tunn och storyn står ofta och stampar.
HN

Zuperzebran
Barnfilm om en zebra som inte förstår att han är en zebra och satsar på att bli galopphäst. Skämten är mest riktade till vuxna. Gulligt och med bra mänskliga skådespelare.
SJ

Betyg: 2

Mr & Mrs Smith
Brad Pitt och Angelina Jolie spelar man och hustru. De är lönnmördare på var sina håll, utan den andres vetskap, och det går alldeles utmärkt tills de får i uppdrag att ta kål på varandra. En actionrulle med snygga storstjärnor i roller långt under deras kapacitet, där intellektet som bäst lämnas oförändrat.
HN

Sahara
Äventyraren, skämtaren, före detta militären och rena rama MacGyver-killen Dirk är i Afrika på jakt efter ett skepp från det amerikanska inbördeskriget (!). Huvudrollsinnehavarna Cruz och McConaughey skulle lika gärna kunna spela i var sin film, så lite händer mellan dem. Dessvärre är även underhållningsvärdet lågt.
HN

House of wax
Så länge man förväntar sig ännu en film om ynglingar som i alla lägen väljer att gå åt var sina håll och bli mördade en efter en blir man inte besviken på House of wax. Förväntar man sig det minsta lilla mer är man illa ute.
HN

HN: Håkan Norberg, JH: Janne Hallman, HL: Henry Lundström, SJ: Sandra Jonsson

Mer läsning

Annons