Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biohazard

Biohazard
Means to an end
Steamhammer/Playground

Annons
Betyg: 4

Ja, men jisses. Det här var lite oväntat. Biohazards ihärdighet har varit imponerande men sällan skördat några större mästerverk. Inte sedan den metalcore-klassikern Urban discipline och drygt tio år gamla State of the world address åtminstone.
Här har de hamnat någonstans mitt emellan. Utan att tala om några massiva förändringar har Brooklyn-busarna gått tillbaka till rötterna, fast med så svällda muskler att killarnas tatueringar förmodligen förvridits till oigenkännlighet. Means to an end är tung, hård och kompromisslös. Fortfarande med Evan och Billys karaktäristiska sångdispyter som främsta signum.
Plattan är ett enda stort "här får ni era jävlar". Sällan har Biohazard låtit så förbannade och på riktigt. Som i inledande och metalcore-typiska My life, my way. Eller traktorråa Break it away from me, som med ett enkelt och raffinerat mangel visar precis hur vitalt Biohazard 2005 är.
Means to an end ger en behaglig eftersmak. En skön shortsnostalgisk 1990-talskick av samhällsmedveten hardcore och överarms-tribals.
Det där med tribals skrev jag givetvis inte.

Mer läsning

Annons