Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Kjellmans dröm går i uppfyllelse

Annons
Han har gjort sig känd som en av Sveriges mest fanatiska schlagerfantaster. Nu går en gammal dröm i uppfyllelse för skådespelaren Björn Kjellman.


- Det här har varit en verklig dröm för mig ända sedan jag var åtta, nio år. Att vara med i Melodifestivalen var länge själva bilden av att vara artist för mig. Större än så här blir det inte, allt det andra är bara blahablaha, säger han.

I många år har han fungerat som schlagerexpert och kommentator under Melodifestivalen. Björn Kjellman har begåvats med ett knivskarpt minne för schlagertävlingens bidrag och kan utan att tveka sjunga upp Greklands bidrag från 1983 på grekiska. Nu ska han själv tävla i Melodifestivalen med låten "Älskar du livet", som har specialskrivits för honom.

- Den har en riktig schlagerrefräng som står sig, men också en viss anstrykning av chansontraditionen och svenska gamla tongångar. Det är ett slags vals, med mollvers och durrefräng, beskriver han.

Men det här innebär alltså att du inte kommer att kommentera tävlingen 2006?

- Om jag inte går vidare till Globen då kommenterar jag i radion. Så P4 hoppas att det ska gå illa för mig, säger Björn Kjellman och skrattar. (PM)

Mer läsning

Annons