Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bloggaren "Mats Hård" träder fram

Annons
I flera månader har spekulationerna haglat om vem den anonyme bloggaren Mats Hård är. Nu har han själv trätt fram - och överraskat alla. Ingen gissade nämligen att Mats Hård i själva verket var frilansjournalisten Olle Svalander.

- Det är jobbigt att hålla en hemlighet så länge. Från början var det nio personer som visste om det, mot slutet var vi några fler eftersom folk på bokförlaget fick reda på det, säger Olle Svalander till tidningen Metro.

Bloggen "Konsten att förlora" dök upp på nätet för ungefär nio månader sedan. I den framträdde sportjournalisten Mats Hård, ett Gif Sundsvall-fan med trassligt kärleksliv och ett arbetsliv präglat av korkade chefer. Men Olle Svalander är inte sportjournalist, utan frilansande radiojournalist från Borås. Och han är inte Gif-are utan håller på Elfsborg. Efter att bloggen gavs ut i bokform för någon vecka sedan tyckte Svalander att det var dags att gå ut och avslöja sin rätta identitet.

- Jag har skrivit en roman på internet i direktsändning och nu är den klar. Därför slutar jag blogga, säger han till Metro. (PM)

Mer läsning

Annons