Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blossom spar på hälsotipsen i jul

Från Toppform till Arne Weises arvtagare. Kasten är tvära för hälsoprofilen Blossom Tainton Lindquist. Men som julvärd i SVT tänker hon fokusera på andlighet och en god julstämning i stället för käcka hälsotips.

Annons
Arne Weise har gjort det. Lotta Bromé och Ernst Kirchsteiger också. Och i år blir det Toppform-programledaren Blossom Tainton Lindquists tur att ta över det ambulerande värdskapet i SVT på julafton.
Det trodde ni inte va, skrattade Blossom Tainton under presentationen på SVT på onsdagsmorgonen.
Blossom Tainton Lindquist kan tittarna vanligtvis se som hurtig träningsledare i kom-i-form-programmet Toppform som visats under tre säsonger på SVT. Under julafton tänker hon dock ligga lågt med sin vanliga hälsoprofil. I stället satsar hon på att förmedla en god julstämning.
Jag har tack och lov lite tid på mig att förbereda detta ärofyllda uppdrag. Men jag hoppas kunna förmedla värme, sällskap och glädje med de värderingar jag tycker julen står för. Inte så mycket hets och stress och kommers, utan kanske lite djupare. Att inte alltid vara så hurtig och käck, säger hon.
Hur känns det att fira jul i rutan i stället för hemma?
Ja, det blir något nytt. Det fanns en tid då jag var väldigt traditionsbunden och julen skulle vara på ett visst sätt. Men de senaste tio åren har jag släppt det, vilket är väldigt skönt.
Trots att hon tillbringar julen i tv-rutan i år, blir det ingen ensam jul för Blossom Tainton Lindquist. Hon tar med sig familjen till tv-huset och räknar med att de kan ha lite julmysigt tillsammans i alla fall.
Och julen är ju inte bara en dag, så det finns tid att göra annat. Och eftersom det är många som inte har familj och är ensamma, så blir det här mitt lilla bidrag till att bjuda in fler till sin familj. Jag tycker inte om att man ska stänga sin dörr och bara umgås med familjen. Jag tycker att man ska göra precis tvärtom.
Snart väntar många timmar av förberedelser inför julvärdskapet. Just nu repeterar hon också med sina kollegor i Afro-Dite inför julshowen Stjärnklart som visas i december. Men Blossom, som just kommit hem från en yogaresa i Indien, vägrar att jaga upp sig.
Jag ska jobba för att behålla mitt sköna semesterlugn och inte gå in i stressen. Man måste ju leva som man lär.

Mer läsning

Annons