Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bly blir Jesus på Maxim

Annons
Oskar Bly har redan spelat Jesus i tre år. Nu har han ytterligare ett år framför sig som frälsaren i musikalen "Jesus Christ superstar" i höst på Maximteatern i Stockholm.


Den svenske sångaren och musikalartisten fick rollen första gången i Basel i Schweiz 2002. Tillbaka i Sverige i Sverie satte han själv upp "Jesus Christ superstar" i hemstaden Örebro. Jenny Silver, Ted Åström och Fred Johansson var några av proffsen i ensemblen, men de flesta rollerna gjordes av amatörer.

- Nu lyfter vi föreställningen med fler proffs. Scenen är mindre, så vi går från sextio till tjugofem personer på scen, säger Oskar Bly, som ännu inte kan berätta vem hans motspelare blir.

Den nya uppsättningen på Maximteatern får premiär den 14 oktober.

Blir uppsättningen lik den du gjorde i Örebro?

- Den var anakronistisk och det är ett stildrag vi utvecklar. Vi spetsar också texten ytterligare i Stockholmsuppsättningen. Jag gör den som ett drömspel.

Oskar Bly ger också en föreställning i Dalhalla i sommar. Det blir en utökad föreställning med 120 personer på scen baserad på uppsättningen i Örebro.

- I Dalhalla finns ju en sjö, så då får publiken se Jesus gå på vattnet, säger han.

Blir du inte trött på att spela Jesus i samma musikal i så många år?

- Nej, Jesus har fixat mat på bordet åt mig sedan 2002. Jag tröttnar inte eftersom det är en fantastisk roll. "Jesus Christ superstar" är den bästa musikalen.

Vad gör den så bra?

-- Den har en fantastisk syntes mellan story, text och musik. Musikalen är så rockig att den fordrar mycket av en som sångare. Det är ingen hatt-och-trall-musikal utan en blandning av Strindberg och Whitesnake.

Oskar Bly hoppas också på att bli en skivartist inom kort. I sommar börjar han spela in låtar där han blandar klassisk musik och moderna tongångar i Andrea Bocellis och Josh Grobans anda.

- Det bygger på en blandning av Bach och andra klassiker tillsammans med tonsatta dikter. Jag ska spela in fyra låtar med teamet Red Fly Music. Vi ska se om konceptet fungerar, säger han. (PM)

Mer läsning

Annons