Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokhöst med efterlängtade återkomster

Annons
Efterlängtade återkomster och nya ansikten. Det är vad bokförlaget Norstedts bjuder på under hösten. Två av förlagets mest uppmärksammade debutanter: Kerstin Norborg och Mats Kolmisoppi återvänder med varsin andrabok.

Kerstin Norborg, som fick Sveriges Radios Romanpris för "Min faders hus", ger ut novellsamlingen "Missed abortion" i september. Kolmisoppi har skrivit romanen "Ryttlarna" om tre unga kvinnor vars samtal "ryttlar sig som spanande falkar". Även den ges ut i september.

På deckarfronten händer det en hel del: Inger Frimansson ger ut "Skuggan i vattnet" om en mördare som oupptäckt haft ihjäl sina plågoandar, Thomas Kanger ger ut terroristdeckaren "Ockupanterna" och Herman Lindqvist följer upp "Krokodilen" med "Rubinen" där den svenske reportern Erik Lagerfelts vägar på ett ödesdigert sätt korsar en legosoldats.

Mest spännande är kanske journalisten Stieg Larssons deckardebut "Män som hatar kvinnor". Det är den första boken i den så kallade Millennie-serien. Larsson, som bland annat har arbetat på nyhetsbyrån TT, avled 2004, men hade skrivit färdigt flera böcker före sin bortgång.

Herman Lindqvists fru Birgitta ger ut den skönlitterära romanen "Där ingen kan nås", ett passionsdrama som utspelas i skuggan av den kinesiska kulturrevolutionen. Även Stewe Claeson, Carola Hansson och Lennart Hagerfors kommer med nya böcker under hösten.

Årets debutanter är få: Elise Ingvarsson ger ut diktsamlingen "Beror skrymmande på" och Mariette Glodeck kommer med "Röda vita rosen", en berättelse om gamla vänner som med oväntat resultat provar att leka den klassiska barnleken.

(PM)

Mer läsning

Annons