Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomfunk Mc's

Bomfunk Mc\'s Reverse psychology (Universal)

Annons
Härom dagen hörde jag Freestyler för första gången på ett par år. En trettioårig kvinna i vimlet plockade upp sin mobil som på ett vant kommando. Det första som slog mig var inte att damen glömt att uppdatera sin ringsignal på ett bra tag, utan att finnarnas blippblopp-geniala melodikrok ovillkorligen sitter där den ska. Rakt in i köttet, fortfarande. I slutet av 1990-talet etablerade låten tämligen på egen hand Bomfunk Mc\'s som ett band att räkna inom dansscenen. Dessutom visade de att Finland hade annat än bombastisk hårdrock att erbjuda.
Såhär ett halvt decennium senare är det ganska tragiskt att konstatera att det enda som hänt är att killarna har plockat fram elgitarrerna. Med de tråkigaste riff jag hört sedan Tribal Ink skrev historia med en smått osannolik rockdokusåpa försöker desperat uppdatera sin elektronikpop. En enda gång, i den Kylie Minogue-svängiga singeln Hyptnotic, lyckas de göra något som över huvud taget känns angeläget.
Som om inte det vore illa nog återanvänder Bomfunk Mc\'s desperat några av den tidiga karriärens fraser och trix både här och där på Reverse psychology. Luktar skrivkris, blir patetiskt och låter tråkigt, tråkigt, tråkigt.

Mer läsning

Annons