Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bonniers konsthall tjuvstartar

Annons
Först i september nästa år är Bonniers konsthall i Stockholm klar för invigning. Men redan nu är byggnaden så pass färdig att den nästa vecka ska visas för pressen. Samtidigt tar konsthallschefen Sara Arrhenius tillfället att antyda vilken inriktning den ska ha.

Tvärtemot vad många har förväntat sig ska Bonniers konsthall inte permanent visa familjen Bonniers stora konstsamling. Här ska i första hand visas svensk konst och internationella konstnärer som annars inte skulle ha visats i Sverige. Programmen inriktas på att skapa en dialog mellan den svenska och internationella konsten.

- Vi tjuvstartar under våren med en serie konsthändelser ute på stan. Både svenska och internationella konstnärer kommer att medverka, säger Sara Arrhenius i ett pressmeddelande.

Konsthallen ingår i ett triangelformat nybygge med glasfasad alldeles intill Bonnierhuset på Torsgatan. Konsthallen i gatuplanet får en utställningsyta på 700 kvadratmeter. Arkitekt är Johan Celsing som tidigare har ritat Millesgårdens konsthall. (PM)

Mer läsning

Annons