Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brända Barn tillbaka med spelning i Sundsvall

/
  • Den 28 maj spelar Brända Barn på Aveny.

Sundsvallsbandet Brända Barn har gjort comeback med ett nytt album efter över 30 år. Snart spelar de i Sundsvall.
– Att göra ett album är väldigt speciellt men att spela live är den mest intensiva upplevelsen, säger sångaren Anders Brodin.

Annons

Den 22 april släpptes Brända Barns album "Över bron", 32 år efter att bandet splittrades. Idén till skivan kom i samband med bandets 30-årsjubileum.

– Jag tror att många behållit oss i sina hjärtan. När vi hade 30-årsjubileum gav vi ut gammalt material och vi märkte att vi finns kvar hos folk. Då växte tanken fram att "vi provar att göra ett album".

Brända Barn bildades 1979 av Anders Brodin tillsammans med brodern och trummisen Henrik Brodin, Mikael Svensk på gitarr och Peter Byström på bas. Senare var även Jan Strandqvist, med på synth.

Nu är det två nya ansikten i bandet, Mikael Selin på bas och Mikael Nilzén på synth.

Arbetet med albumet gick över förväntan trots att de olika bandmedlemmarna bor på olika platser runt om i Sverige.

– Nu tillåter tekniken oss att jobba på ett helt annat sätt. Eftersom vi bor på olika platser kan vi göra mycket var för sig och sedan sätta ihop det. Jag var väldigt skeptisk till det inför men det har verkligen fungerat jättebra och det hörs ingen skillnad.

Anders Brodin är nöjd med slutresultatet.

– Jag tycker att det har blivit otroligt bra, jag är supernöjd. Jag är inte generad över att spela det här materialet.

Den senaste tiden har bandet repat inför kommande spelningar. Premiären blir på Debaser i Stockholm den 26 maj och den 28 maj spelar de på Aveny i Sundsvall.

– Jag jobbade på hotellet vid Aveny när jag var ung och skrev många låtar där så det känns väldigt speciellt att vi ska spela just där. Det har alltid kommit mycket folk när vi spelat i Sundsvall.

Bandets comeback har fått mer uppmärksamhet än de hade väntat sig.

– Intresset har varit större än vad vi trott. Det har varit väl uppmärksammat i media och med tanke på hur mycket större musiksverige är nu än när vi började så känns det jättekonstigt att vi fått så mycket uppmärksamhet, säger Anders Brodin.

Jobbet med skivan har gett mersmak och under arbetets gång kom tankarna på en uppföljare. Men hur det blir med den saken får framtiden utvisa.

– När jag var yngre såg jag ner på de som var 35 plus och fortsatte spela musik. Nu har bland annat Rolling Stones visat att det går att fortsätta länge. Jag tycker det är bra, det känns friare nu att vara den man vill vara, säger Anders Brodin.

Mer läsning

Annons