Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bredd och variation på Sensommar: "Det är musik och möte som står i fokus"

Förra året lockades 4200 att besöka festivalen och i år utökar de till två dagar och hoppas på ännu fler besökare. Idag drar årets Sensommar igång. "Sålänge folk visar ett intresse och fortsätter komma så kommer vi att fortsätta arrangera" säger Oscar Westerlind som är en av projektledarna.

Annons

Veronica Maggio på fjolårets Sensommar

Sedan fjolårets festival har projektledarna från Höga kusten nöje satsat på att förbättra och utveckla festivalen. Området är nästan det samma som tidigare, bara lite större. Men spelningarna är fler och utbudet är bredare. Dessutom har de gått från en endagsfestival till två dagar.

– Det känns kul och allt tickar på. Biljetterna säljer och vi känner oss trygga i det vi gör, säger Oscar Westerlind.

Läs också: Till dig som blir utsatt för sexuella övergrepp i helgen

För att locka en bredare publik har de sett över sina bokningar och satsat på variation.

– Förra året var det lite smalt. Nu har vi tänkt igenom mer så vi bokat artister som passar en bredare publik, säger Oscar Westerlind.

Oscar Westerlind och Dino Vulic är projektledare för festivalen.

– När vi ser allt folk som är lyckliga och dansar, då känns det riktigt bra för oss. Det är en period nu när vi slitit dygnet runt men när vi står där och ser resultatet då är det verkligen värt det, säger Dino Vulic som också är projektledare för festivalen.

Utöver de stora artisterna så kommer det finnas trubadurer, resturangen Apa serverar mat och en del knallare kommer att finnas på området.

Läs mer: Nu är de klart – de serverar maten på Sensommar

– Sensommar ska vara en samlingspunkt. Det är musik och möte som står i fokus, säger Dino Vulic.

Förra årets festival var lyckad, arrangörerna satsar hårdare i år och framtidsambitionerna följer samma linje.

– Det viktigaste för oss är att människor trivs och har kul. Sålänge folk visar ett intresse och fortsätter komma så kommer vi att fortsätta arrangera. Vårt mål i dagsläget är att fortsätta utveckla och om fem år vill vi vara Norrlands största festival, säger Oscar Westerlind.

Läs också: Polisen delar ut armband mot sexuella övergrepp på Sensommar: "Ska visa att vi tar ställning"

Mer om artisterna på Sensommar

Fredag:

Timo Räisänen

På P3 guldgalan 2007 blev han utsedd till Årets manliga artist. Under åren har han levererat hits som "Let's kill ourselves a son", "Fear no darkness, promised child" och "Sixteen". Nu är Göteborgssonen aktuell med albumet "Timo sjunger Ted" som är en platta fylld av hyllningar och tolkningar av Ted Gärdestads musikskatt.

Carola

Sveriges schlagerdrottning behöver inte någon presentation. Carola är nu ute på sin turné "Min bästa sommar 2016" och stannar till i Sundsvall för en spelning på Sensommar. DarinDarin har under sin karriär hunnit med två tv-succéer i programmen Idol och Så mycket bättre. 2015 släppte han sitt första album på svenska och efter det har hitsen haglat – bland annat "Ta mig tillbaka" och "Juliet". Senaste släppet var singeln "Fjärliar i magen".HoffmaestroDeras debutalbum släpptes 2006 med hittar som "Seize the day" och kanske framför allt "Highway man" som har strömmats närmre 45 miljoner på Spotify. Hoffmaestro har många gånger benämnts som landets bästa liveband.

Lördag:

Sabina Ddumba

2014 släppte hon sin första singel "Scarred for life" med buller och brak. Under 2015 kom uppföljarna, och hittarna, "Effortless" och "Not too young". I början av juli i år släppte hon sin fjärde singel "Kingdom come".

Johnossi

Grabbarna jobbar med ett album som kommer att bli deras femte. Men redan innan släppet har de en gedigen lista över hits med låtar som "Man must dance", "What's the point" och "18 karat gold". Nu kommer det tillbaka till Sundsvall efter sex år.

Movits!

Med debutalbumet och låten "Äppelknyckarjazz" slog de genom. Movits! är kända som ett svängigt och bra liveband, nu senast har singeln "Självantänd" spelats flitigt.

Ruby Rose

Hon är kanske mest känd som karaktären Stella Carlin i den kritikerrosade serien "Orange is the new black". Men Ruby Rose är också modell och dj, och det är för det sistnämnda hon gästar Sundsvall. Australiensaren har spelat på stora festivaler och scener världen över och gör två stopp i Sverige i sommar, ett på Stockholm pride och ett på Sensommar.

Program stora scenen

Fredag

17:00 Anna Cross

18:45 Timo Räisänen

20:30 Carola

22:15 Darin

00:00 Hoffmaestro

Lördag

17:00 Toki

18:45 Sabina Ddumba

20:30 Johnossi

22:15 Movits!

00:00 Ruby Rose

Program lilla scenen

Fredag

19:45 Ständut blakk

21:30 Ständut blakk

23:15 Ständut blakk

Lördag

19:45 Sharks

21:30 Sharks

23:15 Sharks

Mer läsning

Annons