Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BRIS satsar på gratisfestival i Sundsvall

/

En helt ny festival håller på att ta form för de allra yngsta. ST kan nu avslöja att BRIS Familjefestival, som är gratis, kommer till Sundsvall med artister som Jimmy Jansson och Sandra Dahlberg.

Annons
Den 28 augusti är det barnens tur att roa sig. Efter vuxenfestivaler som Gatufesten och Storsjöyran kommer alla unga att få sitt under BRIS Familjedagar. Förutom artister som Jimmy Jansson och Sandra Dahlberg från Fame Factory och Melodifestivalen kommer Tobbe Trollkarl och en helt ny Pippi Långstrump-musikal, skriven till Pippis 60-årsdag som firas i år, att finnas på plats. Konferencier är tvåbarnsmamman och programledaren Kristin Kaspersen. Och precis som på andra stora festivaler kommer det att finnas tre olika namngiva scener på festivalområdet i Folkets Park. Skillnaden är att BRIS Familjefestival är helt gratis och finansieras av AMF Pension.
På den Stora scenen kommer artisterna att uppträda. På Dansscenen finns det möjlighet att lära sig streetdance och breakdance, och på den Blå scenen kan alla bli stjärnor för en dag med hjälp av karaoke som leds av artisten Sandra Dahlberg. Dessutom finns en mängd aktiviteter som sminktestning, måleri- och snickeritält, polis- och brandkårsuppvisning och provsittning av riktiga rallybilar.
Tobbe Trollkarl, känd från LattjoLajban i TV4, ser fram emot miniturnén som stannar på fem platser runt om i Sverige:
Det finns så få festivaler som riktar sig enbart mot barnpublik, säger Tobbe Blom, även känd som Tobbe Trollkarl, till ST. Jag som artist som bara jobbar mot barnfamiljer tycker att det är extra kul att få ta del av en sådan här festival då det är renodlad familjeunderhållning.
Festivalen kommer att starta i Norrköping, för att sedan fortsätta till Sundsvall, Stockholm, Göteborg och Malmö. På området kommer det också att finnas en loppmarknad bara för barn, där gamla leksaker kan köpas och bytas.

Vad kan vi vänta oss när BRIS Familjedagar kommer till Sundsvall?
En fantastiskt kul dag med massor av artistuppträdanden och lite roliga överraskningar allt står inte i programmet! avslöjar Tobbe Blom hemlighetsfullt. Jag ser fram emot att se barnens loppmarknad. Barnen tar med sig gamla leksaker och byter med varandra.

Mer läsning

Annons