Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britney Spears-skulptur het i abortdebatt

Annons
En skulptur där Britney Spears föder barn på ett björnskinn har placerat sångerskan mitt i korselden mellan dem som är för och emot abort i USA.


Den realistiska skulpturen i naturlig storlek ska visas på ett galleri i New York i april, uppger AP. Bredvid skulpturen ska det stå ett ställ med anti-abortbroschyrer. Men verket är inte gjort eller sponsrat av några abortmotståndare. Det är den kontroversielle konstnären Daniel Edwards som gjort skulpturen och sammanknippat den med abortfrågan. Han fick nyligen mycket uppmärksamhet för sin skulptur av det avhuggna huvudet av Ted Williams, basebollstjärnan som själv lät frysa ner sitt huvud för att om möjligt återupplivas i framtiden.

Galleriet och konstnären själv har mejlbombats av såväl upprörda abortmotståndare som inte gillar sammanhanget de hamnat i och upprörda fans som inte vill se sin idol avbildad såhär.

- Alla angriper mig med ilska och hat. Men jag har bara avbildat henne som hon framställer sig själv - förföriskt. Plötsligt är hon mamma, säger konstnären till AP.

Britney Spears har ännu inte uttalat sig om konstverket. (PM)

Mer läsning

Annons