Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart i rutan

Annons
En jättelik lastbil, en rejäl låda verktyg och en hel drös fräscha idéer. Det är vad trion Mats Karlsson, Willy Björkman och Reva Hallbäck har att tillgå. Tillsammans ska den taggade trion hjälpa husägare att förverkliga strandade drömmar i TV4:s nya serie "Bygglov".


- Vi åker ut till familjer som har behov av oss och som kanske inte har råd eller ork att göra det själva, säger Reva Hallbäck.

"Bygglov" är det senaste i raden av inredningsprogram på tv. Men det ska inte konkurrera med TV4:s egen långkörare "Äntligen hemma". Här handlar det nämligen om större projekt, där allt från storslägga till finlir kommer att behövas. En förfallen trädgård kanske genomgår en extreme-makeover, ett hus med mängder av provisoriska lösningar fixas till och en familj som älskar raggarbilar får hjälp med att förverkliga sin dröm om en bar med countrykänsla.

- I motsats till andra program kommer vi inte alls att vara i Stockholm. Det blir Sverige med stort S i stället, säger snickaren Mats Karlsson.

Det allra första programmet spelas in i Ormeryd utanför Uppsala. Senare stannar lastbilen till i Arvika, Borlänge och Älvdalen. Ännu så länge är bara de första fyra programmen spikade, men troligen blir också tid att stanna till i Skåne, Dalsland och på Gotland.

Tanken är att familjerna som tv-teamet gästar ska vara så delaktiga som möjligt i arbetet. Mats Karlsson, Willy Björkman och Reva Hallbäck har fyra till fem dagar på sig att genomföra varje projekt. Och då vill det till att man strävar åt samma håll och att tillräckligt många starka armar hjälper till.

- Även grannar är välkomna. Alla får vara med och hjälpa till, säger Reva Hallbäck.

Inredaren Reva Hallbäck, 37 år, har tidigare synts i "Äntligen hemma" medan snickarna Mats Karlsson, 31, och Willy Björkman, 58, är okända för den stora allmänheten.

- Jag är nog den drivande idésprutan, med mycket visioner. Men i slutänden handlar det om att hjälpa folk att förverkliga deras egna drömmar, säger Reva Hallbäck.

- Matte är KingKong i det här sammanhanget, storsnickaren själv, säger Willy Björkman. Jag har byggt mycket tv-dekor i mina dagar. Så det blir jag som gör alla de underliga grejorna i programmet.

Behövs det bygglov för de projekt som ni genomför i serien?

- Ja, bygglov från familjerna i alla fall, säger Mats Karlsson och skrattar.

"Bygglov" sänds första gången den 19 april. Hittills har åtta timslånga avsnitt planerats in - men går serien hem hos tittarna kan det mycket väl bli fler. (PM)

Mer läsning

Annons