Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calaisa på norra breddgrader

Malmöbandet Calaisa kommer till Sundsvall och Våningen i afton. Då ska countrykvartetten spela låtar från sin debutskiva, vars tillkomst är ovanligt uppkäftig för att vara svensk.

Annons
Calaisa, som består av syskonparen Caisa och Lisa Troedsson och Malin och Anna Törnquist, ser fram emot besöket i Sundsvall, som blir bandets första besök hittills.
I 12 år har vi harvat i söder, men aldrig spelat på norra breddgrader. Så det ska bli mycket trevligt att komma till Sundsvall, jag har hört att det ska vara en fin stad, säger Caisa Troedsson, som startade bandet med sin syster Lisa (därav namnet: Caisa + Lisa).

Trots att skåningarna är ganska färska i allmänhetens medvetande har de spelat ihop länge, ända sen de var små barn. Det tog lång tid för bandet att få skivkontrakt, så när det inte funkade på hemmaplan togs ett drastiskt beslut.
Vi sparade pengar och åkte till USA för att ta oss in på olika skivbolag där, men kom aldrig förbi receptionen. Men sen sprang vi av en slump på rätta kontakten, när vi spelade på en irländsk pub i Nashville. Han lyckades se till att vi kunde spela för producenten James Stroud (dåvarande chefen för Universal Music Nashville) som ville signa oss direkt.

Kul att spela in en skiva förstås, men roligast är att spela live, menar Caisa Troedsson. Därför tycker hon att det ska bli kul att göra det så mycket i sommar, då bandet för övrigt återvänder till Gatufesten i Sundsvall.

Det blir inte mycket nytt material under kvällens spelning, möjligen en aptitretare, men annars bara låtar från skivan och en och annan irländsk instrumental.
Vi pratar ganska mycket på scenen, det finns så många storys. Men vi ska försöka spela mer musik denna gång.

Mer läsning

Annons