Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carola gör comeback i Melodifestivalen

Annons
Vilken schlagerskräll! Carola gör comeback i Melodifestivalen, 15 år efter vinsten med "Fångad av en stormvind". Med discoschlagern "Invincible" satsar hon på att göra ett nytt avtryck i schlagerhistorien.


Det är mycket tydligt vilken av artisterna i årets startfält till Melodifestivalen som har starkast lyskraft. Köerna med journalister och fotografer som ville komma i kontakt med Carola ringlar långa framför schlagerstjärnan på måndagens presskonferens Själv lyckas hon se ut som att detta bara var en vanlig dag på jobbet - lika glatt leende och proffsigt vänlig som alltid.

- Det här känns oerhört kul, jag är väldigt glad att få vara med nu igen, säger hon och fortsätter:

- Det är rätt i tiden för mig. Jag blev sugen under 50-årsjubileet i Köpenhamn, jag mjuknade upp lite och kände att det här är ju mina gamla gator. Jag kände mig hemma och jag förstår också hur stort Melodifestivalen är, nu när man fått barn och man lämnar honom på skolan.

Carola är en av tävlingens verkliga veteraner. 2003 firade hon ett inofficiellt jubileum i tävlingen - då var det 20 år sedan hon första gången ställde upp Melodifestivalen. Låten "Främling" vann också den svenska uttagningen. Sedan dess har hon varit med ytterligare två gånger, 1990 kom hon tvåa med "Mitt i ett äventyr" och 1991 vann hon hela den internationella tävlingen med "Fångad av en stormvind".

I många år har det spekulerats om att Carola ska vara med i Melodifestivalen igen, men ryktena har aldrig visat sig stämma.

- Jag har fått förfrågningar andra år, men det har kanske inte passat i tiden där man är rent musikaliskt. Men nu har vi haft det ganska öppet och vi jobbar på en ny svensk popplatta. Så tiden är mogen, tiden är rätt för mig just nu, säger hon.

Mycket av orsaken till att hon tackade ja just i år handlar om låten, som är skriven av schlagerrävarna Thomas G:son, Bobby Ljunggren och Henrik Wikström. Carola beskriver "Invincible" som en "modern upptempolåt".

- Det är en variant på "Number one", kan man säga. Nej, inte en variant, men det är en liknande låt som man kan tänka sig skulle kunna funka på dansgolven. Jag tror absolut att den kan slå internationellt.

Du har ju vunnit tidigare i Melodifestivalen, innebär det en ökad press på dig?

- Ja, det är klart. Men bara den där pirriga förväntan finns där hos en själv då är det fortfarande kul. Det får inte bli blodigt allvar på det sättet. Egentligen vill jag känna att jag aldrig har varit bättre. Jag vill göra det bästa ifrån mig någonsin - jag vill vara på topp med den här låten.

Carola tävlar i den omgång som avgörs i Göteborg den 11 mars. Där får hon bland annat möta Roger Pontare, Björn Kjellman, Günther & the Sunshine Girls och Sandra Dahlberg. (PM)

Mer läsning

Annons