Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carola sjunger Abba när Melodifestivalen firar 50

Annons
Carola och Marit Bergman förvandlas till Agnetha och Annifrid när Sveriges Television håller 50-årskalas för Melodifestivalen. De två ska sjunga Abbas vinnarlåt "Waterloo" på Alla tiders Melodifestival på Cirkus den 8 april.


Det är ett överraskande men namnkunnigt gäng som tar sig an de tio mest älskade svenska Melodifestivallåtarna. Låtarna röstades förra året fram av det svenska folket. Nu kommer de i versioner som lär skilja sig en hel del från originalet. Galan leds av Kattis Ahlström och Melodifestivalgeneralen Christer Björkman.

Hårdrockarna Hammerfall tar sig an Roger Pontares "När vindarna viskar mitt namn" och jazzsångerskan Victoria Tolstoy lär inte låta som Herreys när hon ska sjunga "Diggi-loo diggi-ley".

"Det gör ont" är svår att tänka sig med någon annan än Lena Philipsson vid mikrofonstativet, men flickidolen Darin lägger kanske en mer oskyldig touche till låten.

Carola och Marit Bergman uppträder sist i raden med "Waterloo". Då har Carola just kunnat se electronicaartisterna Sofie Rimheden och Håkan Lidbo göra sin version av hennes "Främling". Carolas andra schlagerfavorit "Fångad av en stormvind" lär bli en latinostänkare när den hamnar i Mendez händer.

Oväntade i sammanhanget är Wilmer X, som man knappast förknippar med schlager. På galan tar de sig an Björn Skifs "Michelangelo". Tommy Körbergs "Stad i ljus" kräver en stark röst, och det får den med Cyndee Peters, kan det kanske bli en gospel? Loa Falkmans "Symfonin" sjungs av gruppen Lynx med bland andra Lizette Pålsson.

Under galan ska alla vinnare från 1958 och framåt ta emot var sin statyett som formgivits av Ernst Billgren. (PM)

Mer läsning

Annons