Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carola sjunger om livets alla faser

Annons
Sånger som anknyter till livets början, mitt och slut. Det innehåller Carolas nya skiva "Störst av allt" där både kända stycken och nyskrivet material får plats. I sommar turnerar hon i Norge.


Den 4 maj släpper Carola Häggkvist sitt nya album. Skivan heter "Störst av allt" och innehåller hennes tolkningar av sånger som traditionellt spelas på dop, bröllop och begravningar. På tisdagen presenterade hon den nya skivan genom att framföra några av sångerna i Skeppsholmskyrkan i Stockholm. Carola har tidigare gjort flera skivor med andligt tema.

- För mig är all sång andlig. Oavsett vilken stil jag använder så är jag en lovsångare till livet och Gud och det jag gör. Så det är som ett tack faktiskt.

Albumet har kommit till ur Carolas egna upplevelser och erfarenheter under de senaste åren. Dels av vänners dop- och bröllopsfester, dels av hennes egna föräldrars bortgång. Albumet innehåller både kända sånger och nyskrivet material av Carola själv och av norrmannen Erik Hillestad. En är en djupt personlig sång till hennes mor. Carola beskriver skivan som en reningsprocess och hoppas nu att även andra ska kunna ha nytta av den.

- Det är gott att få plocka de här klassiska sångerna och samtidigt få ge nytt liv med nyskrivna sånger. Jag tänker också på den tid vi lever i idag med naturkatastrofer, så önskar jag att den också ska få vara till tröst och som uppbyggelse för hela Sveriges folk.

"Störst av allt" spelades in i vintras, huvudsakligen i Sydafrika men också i Norge och i Sverige. Bland redan kända låtar finns "Jag ger dig min morgon", "Den första gång jag såg dig" och "Jag har hört om en stad ovan molnen". Där finns också Björn Skifs "Håll mitt hjärta" som legat länge på svensktoppen. En mängd låtar fanns med i den inte alltför lätta urvalsprocessen.

- Vi har gått på det som vi blivit mest berörda av, man har varit tvungen att smaka på låtarna. Det finns några favoriter, men några har inte kommit med eftersom man inte får plats med så många på en skiva. Men vi hade velat ha med några till.

Under Melodifestivalfinalen tidigare i vår framförde Carola låten "Genom allt" från skivan. Men så mycket mer än så får Sverige inte se av Carola i sommar. Bortsett från den enda Sverigespelningen i Helsingborg den 26 juni, spenderar hon sommaren på turné i Norge.

- Vi får se om vi kanske hinner med lite grejer i höst. Jag vill gärna göra en stor konsert på detta också. (PM)

Mer läsning

Annons