Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carolas seger inte längre självklar

Annons
Carola kan få det tufft i Göteborg. Den segertippade schlagerdrottningen får lita till sitt namn och proffsighet om hon ska ta sig vidare från Göteborg. Låten »Evighet» är en urladdning som kan drunkna i all powerpop som serveras i Göteborg.


En låt som sticker ut i startfältet är Björn Kjellmans franskdoftande schlagerchanson »Älskar du livet».

- Alla vill vi stå på prispallen på lördag men det är upp till någon annan att avgöra vem det blir. Jag är här för att ha kul och skiter i de andra, fast jag tycker hemskt mycket om dem, säger Björn Kjellman.

Han ser lyckligast ut av alla artister i Scandinavium när han nu äntligen får förverkliga barndomsdrömmen att sjunga i Melodifestivalen.

Som en Kung Vinter i isblå drapering tänker Roger Pontare ge allt för att få väggarna att bukta utåt i arenan. Han rör sig i ett isigt sagolandskap med en text som handlar om att dra sig undan världen.

- »Silverland» är en karismatisk låt som står på egna ben och har en väldig auktoritet. Den beskriver ett rum, ett fiktivt landskap där is som smälter är det enda som påminner om naturen, säger han.

Pälsverken är borta och Roger Pontare ska inte ens visa sin berömda hårtofs i sin fjärde start i Melodifestivalen. Allt är ännu inte på plats i kostymeringen. Firman som stajlar deltagarna i »Let's dance» ska förse honom med någon sorts blont löshår.

Norrlandspower bjuder också Sanda Dahlberg på i sin flammande popappell »Jag tar det jag vill ha». För två år sedan deltog hon med vi-flytt-int-låten »Här stannar jag kvar». I år handlar det om att ta för sig av livet. Kvartetten som skapade »Las Vegas» åt Martin Stenmarck i fjol har skrivit hennes låt.

- Den handlar om att hämningslöst ta för sig så mycket som det går av livet innan det är för sent, att aldrig skjuta på saker som man verkligen vill göra, säger hon.

Sandra Dahlberg ska uppträda i ett fiskfjällsinspirerat paljettfodral med den tyngsta accessoar som Melodifestivalen skådat - hon ska komma in på scen på en Harley-Davidson-motorcykel.

Soulsångerskan Laila Adéle har en klar chans att få sitt stora genombrott med soulfunkiga »Don't try to stop me».

- Det är en låt där 70-talet möter 2006 under en extrem urladdning av energi och power, säger Laila Adéle.

Trots att Günther & The Sunshine Girls deltar med sin välkända buskisdisko står Rednex för det mest aparta inslaget i Göteborg. Den fartiga countrytechnon som gav gruppen en världshit med »Cotton Eye Joe» i början av 90-talet har ersatts av hästdoftande bluegrasslunk med mycket cowboytjo. Den blir ingen favorit i årets tävling. (PM)

Mer läsning

Annons