Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charmfullt och angeläget

Bombay Dreams

Annons
En både charmfull och angelägen svensk ungdomsfilm som även vänder sig till en vuxenpublik. Här styrs allt av en positiv och varmhjärtad grundton i gestaltningen av en laddad problematik: att vara adopterad och vilja söka sitt biologiska ursprung.
Ebba är en vanlig svensk tonårstjej med vanliga relationer till sin omgivning. Hon svärmar för den snygge Erik men vågar inte visa det öppet, trots aktivt stöd från bästa kompisen Camilla. En dag hittar Ebba ett undangömt brev från sin biologiska mamma i Indien. Därmed inleds en rad konflikter med adoptivmamman Anita, som alltid kommit med någon ursäkt, när Ebba uttryckt en önskan att få åka till Bombay. Tillsammans med Camilla börjar hon planera en resa dit, utan Anitas vetskap.
Gayathri Mudigonda som Ebba, och Nadine Kirschon som Camilla, är förtjusande naturliga i både kropps- och talspråk. Sissela Kyle gestaltar utmärkt en adoptivförälders dilemma, att vara välmenande men ändå handla felaktigt.
På ett både roligt och gripande sätt skildras såväl den adopterades som adoptivförälderns alldeles speciella livssituation. Mest gripande är det känsloladdade mötet i Bombay mellan Ebba och hennes båda mödrar ett möte som blir lärorikt för alla tre.

Mer läsning

Annons