Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charmigt om tävlingssugen "bubbla"

/

Regi: Angela Robinson I rollerna: Lindsay Lohan, Michael Keaton, Matt Dillon, Breckin Meyer, Justin Long, med flera

Annons
Herbie har en personlighet. Herbie är en bil. Herbie är dessutom en bra barnfilm.
Första filmen om den lilla Volkswagenbubblan med det ovanligt fria sinnet kom redan 1968. Därefter har det hunnit bli fem filmer och en tv-serie om Herbie. Herbie: Fulltankad är den sjätte filmen.
En bilskrot får in en gammal bubbla för skrotning. Men bilen visar sig vara lite annorlunda mot vad man är van vid - han tänker minsann inte låta sig skrotas, och när en ung kvinna vid namn Maggie Peyton (Lohan) dyker upp för att köpa en begagnad bil, då ser skrotaren sin chans att bli av med den trilskande bilen.
Maggie å sin sida är dotter till en före detta framstående racingförare och blir i högsta grad förvånad när hon upptäcker att hennes nya åk lever sitt eget liv. Herbie vill inte alls skjutsa runt Maggie när hon ska uträtta sina ärenden - Herbie vill tävla. När den kända och otrevliga tävlingsföraren Trip Murphy (Dillon) vill köra ett race mot Herbie har Maggie inget val utom att hänga med när hennes nya bil ger allt på banan.
Med tanke på vilken mardröm till film Herbie: Fulltankad ser ut att vara på de reklamsnuttar som har invaderat tv-kanalerna den senaste månaden så blir man positivt överraskad av att se filmen i sin helhet. Michael Keaton är den ultimata pappan, och Lindsay Lohan är alldeles lagom tuff.
De svenska rösterna låter för en gångs skull inte alls illa, trots att dubbning av röster normalt är ett stort irritationsmoment. Tvärtom har översättningen gjorts noggrant och med omsorg, och det höjer ytterligare kvaliteten på denna charmiga film. Så här bra borde alla barnfilmer vara.

Mer läsning

Annons