Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chatwin går i Spielbergs skola

Annons
Justin Chatwin kan få unga skådespelare över hela världen att gnissla tänder av avundsjuka. För två år sedan flyttade han från kanadensisk kustidyll till glamourens Los Angeles. Nu spelar han Tom Cruises son i Steven Spielbergs "Världarnas krig".


- Steven skapar en familjemiljö, så det känns som att han är pappan som verkligen tar hand om sina barn - människorna som arbetar med honom, säger Chatwin.

22-åringen ligger utslängd som en trasig säck potatis över den smäckra rokokosoffan på Grand hotel i Stockholm. Gömd i en luvtröja påminner han inte så lite om sin rollfigur i "War of the worlds", den trulige tonåringen Robbie.

Robbie och lillasystern Rachel är på besök hos sin ansvarslöse pappa Ray (Tom Cruise) när rymdvarelser anfaller New Jersey. Ray tvingas för första gången ta ansvar och försöker rädda sina barn undan det dödliga hotet - men Robbie vill stanna och slåss.

- Jag tror att Robbie representerar USA:s patriotiska ungdom. Men det handlar också om att han har varit pappa till sin lillasyster hela livet och nu börjar hans pappa vara pappa - vad är då Robbies roll? Han är som en drakdödare som dödat den sista draken.

Justin Chatwin är född och uppvuxen i den lilla kuststaden Nanaimo i västra Kanada och har inga egna arméerfarenheter ("Kanada har inte mycket till armé, jag tror att vi har två bandvagnar och en jeep"). 2003 flyttade han till Kalifornien för att satsa på filmkarriären.

- Jag har bytt CTV mot CNN. Det är bra för jag får se två olika ändar av spektrat - kanadensiska och amerikanska värderingar skiljer sig mycket åt.

Mycket av uppmärksamheten kring filmen har hamnat på Tom Cruise och hans kärleksförklaringar. Vad tycker du om det?

- Jag tycker att det är fantastiskt, han verkar så exalterad och levande. Som skådis är det väl alltid ens ambition, att känna sig så levande som möjligt, att känna hur varje partikel i kroppen vibrerar. Och det verkar som att han känner så. Så heja Tom. (PM)

Mer läsning

Annons