Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockväckning för stans slumrande scener

/
  • – Vi ska bjuda på ett smörgåsbord av lokal musik, säger Theresa Bystedt, längst till vänster. Efter henne, från vänster till höger: Andreas Pettersson, Micke Lundgren, Maria Broman och Fredrik Thimerandh. Linda Gresseth längst fram.
  • Arrangörerna av Reclaim the stage på plats på Pipeline. Theresa Bystedt längst fram. Från vänster till höger Linda Gresseth, Fredrik Thimeradh, Micke Lundgren, Maria Broman, Andreas Pettersson. – Folk klagar på att inget händer i stan. Jag frågar om de gör något åt det, säger Micke Lundgren.

– Musiklivet i Sundsvall är dött just nu. Därav namnet Reclaim the stage, säger Micke Lundgren. Han är en i gänget som arrangerar galan på Pipeline i helgen. Evenemanget ska också ge draghjälp åt den nystartade sajten stereotyp.se, ett forum för stans band.

Annons
Det var Fredrik Thimeradh som fick idén till Stereotyp.
Jag ville skriva om Sundsvalls musikliv på Internet och började snacka med andra intresserade. För ungefär ett år sedan satte vi igång att jobba. Vi fick tag i en jätteduktig kille, Daniel Åsén, som har byggt sajten åt oss. På fredag kommer folk äntligen att kunna gå in på den och läsa, säger han.
Tanken är att Stereoptyp ska uppdateras kontinuerligt. Alla som skriver och fotar för hemsidan gör det ideellt.
Vi hoppas på att få in nytt folk som vill jobba hela tiden, så att sajten kan leva vidare, säger Theresa Bystedt.
Hon är ett välkänt namn i Musiksundsvall, och även involverad i den internetbaserade klädbutiken Riotlab.
Vi ville arrangera en spelning för att marknadsföra Stereotyp. Samtidigt hade vi på Riotlab funderat länge på att ha en gala eller något. Helgens Reclaim the stage är ett sätt att slå fler flugor i en smäll, säger hon.
Femton lokala band spelar på Pipeline under fredag- och lördagskvällen. Alltifrån hiphop, trubadurer och punk till hårdrock och pop.
Vi har försökt få en bra spännvidd på banden, något ur varje genre, säger Theresa Bystedt.
Hon hoppas att det ska komma så mycket folk som möjligt på Reclaim the stage, dels för att Stereotyp ska få pengar och uppmärksamhet, dels för att Riotlab ska sälja prylar, och dels för att Sundsvalls musikliv kan behöva en kick.
Det finns mycket talang i stan. Men på sista tiden har det liksom stagnerat. Det behövs nya, hungriga människor som engagerar sig, säger Theresa Bystedt.
Förhoppningen är att Reclaim the stage ska locka så mycket folk att det går att arrangera ett liknande jippo igen.
Eftersom det äntligen händer något i stan, borde det i alla fall ramla in ett par personer, säger Fredrik Thimeradh.
Men även om det bara kommer två stycken, så ska jag se till att de har skitkul. Det är ändå det viktigaste, säger Micke Lundgren.

Fakta/Reclaim the stage
Under fredagen spelar Hägga, Ingnis, Blackbay, Cecilia Englund, Endflow och Tungviktarna.
Lördagens inbokade artister är Eye of Mary, Unborn, The Vol, Great@, Carl-Fredrik Jensen, Alexandra Sollén, Simon & Patrik, Chaotic IMPS och The Sangha Operator.

Mer läsning

Annons