Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer Sjögren gör sommarturné i stort format

Annons
Christer Sjögren byter julstämning mot ljusa sommarkvällar. I juli och augusti gör han sin egen variant på Robert "Wells Rhapsody in rock" - åker på turné med artistvänner som Nanne Grönvall, Björn Kjellman och Tommy Nilsson.


- Sedan vi satte punkt med bandet i fjol har jag fått möjlighet att göra saker fullt ut. Jag har drömt om att få komma ut och göra en stor sommarshow, med gästartister och alltihopa, säger Christer Sjögren.

Få förknippar Christer Sjögren med sommaren - han är snarare julshowernas okrönte kung. I åtta år har han samlat sina favoritartister för slutsålt julmys i december månad. Men nu är den eran slut. Redan i vinter tar han ledigt från julsångerna.

- Det har varit fantastiskt kul och det kanske jag gör en julturné någon mer gång i mitt liv. Men en riktig sommarshow, alltså... Jag ser verkligen fram emot sommaren 2006.

Han vill inte dra några paralleller till »Rhapsody in rock» eller »Diggiloo» men det är gott om schlagerstjärnor i laguppställningen. Fyra artister har tackat ja än så länge - Charlotte Perrelli, Nanne Grönvall, Björn Kjellman och Tommy Nilsson.

- Tommy har jag inte jobbat ihop med förut men vi har morsat på varandra flera gånger. Han är en mycket duktig sångare och det är inte ett utslitet namn. Han känns fräsch, tycker jag.

Showen har ännu ingen titel, Sjögren väger mellan »Christer Sjögren med vänner/with friends» och »Heartbreak hotel tour». Elvislåtarna från sångarens krogshow ska nämligen få en plats även under sommarturnén.

- Vi kommer inte att göra krogshowen ute, men jag tycker så mycket om att göra Elvislåtar och förknippas med det. Men det blir mycket annat också. Varje artist får ha sina specialiteter, det man är allra bäst på. Sedan ska vi försöka ha en liten röd tråd med lite Elvis, lite Rat Pack-grejer - och komik, framför allt.

Vem ska stå för komiken?

- Vi har ju ingen regelrätt komiker med men vi har ju Björn Kjellman som är allsidig och kan väldigt mycket. Jag aktar mig för att säga att jag ska vara rolig men det kommer att vara en komisk ådra i det hela.

Kommer det att bli flera artister än ni fem?

- Ja, och det blir en del överraskningar också - mycket kända artister som kommer att gästa på olika ställen. (PM)


Turnéplan:

13/7 Ystad - Öja Slott

15/7 Lidköping - Läckö Slott

16/7 Västervik - Gränsö Slott

19/7 Älvsbyn - Storforsen

20/7 Höga kusten - Skuleberget

21/7 Östersund - Jamtli

22/7 Järvsö - Stenegård

23/7 Falun - Lugnet

27/7 Vadstena - Vadstena Slott

28/7 Gävle - Gasklockorna

29/7 Eskilstuna - Sundbyholms Slott

30/7 Göteborg - Nääs Slott

2/8 Växjö - Campus

3/8 Örebro - Stadsparken

4/8 Uppsala - Fyrishov

5/8 Stockholm - Skansen

6/8 Norrköping - Himmelstalundsfältet

Mer läsning

Annons