Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Club Ninetone vill utöka efter succéår

/
  • Club Ninetone har haft ett bra år och fyllt Aveny varje gång. Nu siktar de på att lyfta konceptet, men även ta det till andra städer.
  • Vigiland spelar på annandagen.

Club Ninetone avslutar året på topp med Vigiland på annandagen.
Samtidigt laddar de för ett minst lika lyckat 2015.

Annons

Skivbolaget Ninetone från Sundsvall startade en klubb på Aveny, Club Ninetone. Målet var att hitta något som inte fanns i Sundsvall. Något som fyllde ett tomrum.

– 1300 personer varje gång talar för sig själv, säger arrangören Joakim Daif på Ninetone.

Så här kan det se ut på Club Ninetone.

Det klubben har gjort i år, och även kommer att fortsätta med nästa år, är att boka artister som ligger topp tio i lyssningar på Spotify.

– Vi har fyllt huset med 18-25-åringar. Vi vill att det ska vara en upplevelse utöver det vanliga. Det ska vara världsnivå och en konsertaktig kväll, säger Jocke Daif.

För att det ska bli en bra upplevelse har de klätt in hela övervåningen på Aveny och storsatsat på maffigt ljud, ljus och bild.

– Vi har led-väggar, lasrar och moving heads. Vi har tagit inspiration från stora klubbarna ute i världen.

– Inför nästa säsong bygga ut den visuella showen så den blir ännu coolare, säger Joakim Daif.

Club Ninetone trivs i Avenys lokaler med de öppna ytorna, men Joakim Daif identifierade ett problem som många klubbar har problem med.

– Utanför klubbarna ser det ofta så dött ut. Här finns det stora fönster, så vi fästa led-limpor längs hela vägen som pulserar till musiken.

Ett sätt de har jobbat på för att nå den yngre målgruppen är att involvera ungdomarna, både i förarbetet och under klubbkvällarna.

– Jag tog kontakt med dem tidigt och hörde med dem vad de ville ha. Jag har lyssnat på vad ungdomarna tycker. Sedan jobbar jag med Axel Antonsson som hade intresse för ljud och ljus. Han är så duktig och började bygga den visuella biten.

I år har Club Ninetone bokat artister som De vet du, John de Sohn och Aronchupa. Nu avslutar de på topp med Vigiland, som har haft hitten "UFO", på annandagen.

– De artister som ligger topp tio på Spotify streamar oerhört mycket varje dag. Det är 18-25-åringarna som formar den listan, säger Joakim Daif.

Han konstaterar samtidigt att många av artisterna är one hit wonders.

– Det visar att helheten är viktig, det räcker inte bara med att ta hit en grymt kreddig dj.

Till nästa år har Club Ninetone som vision att ta sitt koncept till flera andra städer. Målet är en till två nya städer under 2015.

– I Sundsvall ska vi hålla vår profil och kanske få hit några internationella artister. Vi ska hålla en högre nivå.

30 januari nästa år är det säsongspremiär.

Mer läsning

Annons