Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conker Live & Reloaded

(Xbox)

Annons
Sagan om Conker är en av spelsveriges största tragedier. Det lovordade, fantastiska och humoristiska plattformsspelet Conkers Bad Fur Day till Nintendo 64 släpptes aldrig i Sverige. Bara i övriga Europa. Det var för mycket sex och sprit i spelet för att det skulle rimma med Nintendos image ansåg Bergsala och struntade i spelet. Så ett av formatets absolut bästa plattformsspel kom aldrig till Sverige.
Nu tar Conker revansch, och det med råge. Conker Live & Reloaded är ett Xbox-exklusivt spel i två delar. Dels den helt nyutvecklade Live-delen där du i en hysterisk tredjepersonsskjutare mejer ner motståndare. Helt okej, men det är inte därför jag skulle köpa spelet. Det är istället remaken på Bad fur Day som allena kan motivera spelets pris.
Man har inte bara nöjt sig med att plocka över hela Nintendo 64-spelet, man har även gjort om grafiken så att den idag är bland det snyggaste jag sett. Själva spelet är dessutom fortfarande ett av genrens bästa någonsin. Super Mario Sunshine och Ratchet & Clank kan gå och kollektivhänga sig. Så här ska det se ut.
Det är egentligen bara ett \"fel\"; du måste vara rätt gammal för att uppskatta handlingen och humor fullt ut. Det vimlar av filmparalleller, sexskämt och fylla. Kan du hantera det så är det här det bästa plattformsspelet du kan få just nu.

Mer läsning

Annons