Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coppola tillbaka i regissörsstolen

Annons
"Gudfadern"-regissören och Oscarvinnaren Francis Ford Coppola ska regissera igen för första gången på åtta år. Den tredje oktober börjar han spela in "Youth without youth" i Rumänien. Det blir hans första film sedan 1997 års "The rainmaker". Tim Roth spelar huvudrollen i filmen som bygger på en roman av den rumänske filosofen och författaren Mircea Eliade. Filmen utspelar sig strax före andra världskriget och handlar om en professor vars liv förändras på ett drastiskt sätt sent i livet, vilket leder till att nazisterna börjar studera honom.

- På ett sätt är det som en Hitchcock-film och Tim Roth är Jimmy Stewart - killen som blir indragen i något fascinerande och stort, säger regissören till nyhetsbyrån AP.

Filmen beräknas få premiär i slutet av 2006 eller under våren 2007. Coppola ser "Youth without youth" som ett steg tillbaka till sina rötter inom filmskapande, innan "Gudfadern" gjorde honom till stjärna.

- Ibland måste man gå tillbaka till början. Det bästa för mig vid den här tiden i mitt liv är att bli elev igen och göra film med de ögon jag hade när jag från första början blev entustiastisk över det här, säger han. (PM)

Mer läsning

Annons