Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Da Vinci-böcker ynglar av sig 2006

Annons
I tre år har Dan Brown toppat försäljningslistor med dundersuccén "Da Vinci-koden". I vår hoppas de amerikanska bokförlagen på att pricka in nya bästsäljare med böcker på snarlika teman. Kate Mosses "Labyrinth" handlar om en hemlig sekt och sökandet efter den heliga Graal. Steve Berrys "The Templar legacy" - som rekommenderas av Dan Brown själv - berättar om en avhoppad hemlig agent som söker svaret på gåtan om ett hemligt sällskap som var mäktigare än påven. Och i Matilde Aernsis "The last Cato" försöker en arkivarie i Vatikanen lösa ett mord genom ledtrådar från Jesu tid.

En förläggare säger till nyhetsbyrån AP att han får in ett manus med "Da Vinci-koden"-tema i veckan. En annan ser likheter med den flod av advokatthrillers som kom efter John Grishams genombrott.

Andra "Da Vinci"-inspirerade böcker i vårutgivningen är Javier Sierras "Secret supper" som avslöjar hemligheten bakom Da Vincis målning "Nattvarden" och Raymond Khourys "The last Templar", en thriller som inleds med att en tavla från korstågstiden stjäls från konstmuseet Moma i New York. (PM)

Mer läsning

Annons