Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för plankan i "Robinson"

Annons
De har klarat av hunger, törst och Robert Aschberg. Innan TV3 korar vinnaren i "Expedition Robinson" väntar fler tuffa utmaningar. Vem klarar att stå på plankan längst och vem har bäst chans i det sista ö-rådet?


Finalen i "Expedition Robinson" brukar alltid bli hårda dueller och lördagens final är inget undantag. De fyra kvarvarande deltagarna Tove Berge, Karolina Conrad, Robert Nilsson och Max Stjernfelt måste som första test försöka stå på en planka utan att trilla i vattnet nedanför. Den första finaldeltagaren kunde utses efter tre timmar i den tryckande malaysiska värmen. För Karolina Conrad blev tiden på plankan mardrömslik.

- Jag var magsjuk och tänkte bara "spy inte, trilla inte".

Robert Nilsson var mer positiv inför uthållighetstävlingen.

- Jag var otroligt glad över att ha kommit till finalen. Pressen inför finalen var stor och det var en lättnad att få ställa sig på plankan, även om min balans inte är den bästa.

Vinnaren på plankan ställs i det slutliga ö-rådet mot den som gick vinnande ur en ny tävling mellan tvåan och trean. De fyra deltagarna tycker trots alla tävlingar att det var en bra sammanhållning i finalgänget.

- Alla var värdiga vinnare. Vi var en jättebra grupp där alla tycker om varandra, säger Robert Nilsson.

Tiden som Robinsondeltagare var tuff för deltagarna. Avsaknaden av mat gjorde att kilona rasade, men Tove Berge tyckte tristessen var värre.

- Det var mycket väntande och det kändes som om man satt i en isoleringscell när man var på finalön.

Trots att det emellanåt var kämpigt är det ingen av finalisterna som ångrar tiden som Robinsondeltagare.

- Jag ångar det inte för en sekund. Jag har lärt mig otroligt mycket under den här tiden. Framförallt allt att värdesätta familj och vänner, säger Tove Berge.

- Jag är väldigt nöjd och trodde inte att det skulle ge så mycket som det gjorde. Det har varit en intressant studie i gruppsykologi, säger Max Stjernfelt.

Laganda i all ära. "Expedition Robinson" är en tävling. Klockan 20.00 på lördag 10 december börjar finalen. Vinnaren får en miljon kronor.

(PM)


Faktaruta

Namn: Tove Berge.

Ålder: 27 år.

Bor: Stockholm, uppväxt i Örebro.

Yrke: Studerande.

---

Namn: Karolina Conrad.

Ålder: 23 år.

Bor: Göteborg.

Yrke: Studerar och arbetar med hemsjukvård.

---

Namn: Robert Nilsson.

Ålder: 35 år.

Bor: Stockholm, uppväxt i Umeå.

Yrke: Egen företagare i fastighetsbranschen.

---

Namn: Max Stjernfelt.

Ålder: 27 år.

Bor: Stockholm.

Yrke: Business controller

Mer läsning

Annons