Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig uppfostran

Annons
Regissören Enrique läser tidningen i jakt på uppslag till en ny film. In kommer hans barndomskärlek Ignacio (Gael García Bernal). Enrique känner inte igen sin kamrat från klosterskolan, som nu har bytt namn till Angel och söker skådespelarjobb.
Angel lämnar sin novell Besöket hos Enrique. Det är en berättelse om deras unga, förbjudna homosexuella kärlek och om hur deras lärare, Fader Manolo, skiljde dem åt. Därefter växlar filmen mellan berättelsen om Enrique och Ignacio som barn, deras fiktiva vuxenliv i novellen Besöket, och nuet, eller snarare tidigt åttiotal, när de ska filma Ignacios novell.
Skådespeleri och intrig fascinerar, men det hade varit klokt av Pedro Almodóvar att stryka delar av förväxlings- och kriminalinslagen som får ta alldeles för stor plats under filmens andra hälft. Dålig uppfostran blir aldrig riktigt laddad, trots berättelsen om präster och småpojkar.
Almodóvars humor är emellertid intakt, liksom delar av hans skådespelarensemble. Och regissören har en unik förmåga att befria de mest exotiska sexuella äventyr från betungande tabun.

Mer läsning

Annons