Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Lindströms första spelning i Sundsvall

Från jobb på posten i Umeå till hårdsatsande artist i Stockholm. Det har varit en omtumlande resa för Daniel Lindström, vinnaren av Idol 2004. I kväll uppträder han på Södra berget i Sundsvall.

Annons
Det har varit en omtumlande resa för Daniel Lindström. Från jobbet på posten i Umeå, via segern i TV4:s Idol 2004, till positionen som en av Sveriges mest uppmärksammade artister. Debutsingeln Coming true gavs ut i slutet av november förra året, men sålde ändå bäst av alla under 2004. Singeln har nu sålt platina, precis som albumet Daniel Lindström.
Han har lämnat Umeå för att kunna satsa helhjärtat på musiken och sin karriär i Stockholm. Just nu tillbringar Daniel mest tid i sin etta på Södermalm och i studion - när han inte är på turné ute i landet.
I kväll väntar Södra berget i Sundsvall, vilket blir första giget någonsin här.
Ja, första spelningen. Men jag har ju varit i Sundsvall tidigare, när man åkt på Ikea till exempel. Jag gillar Sundsvall. En lugn och fin kuststad som känns ungdomlig, ungefär som Umeå.
Redan under de första uttagningarna till Idol utmärkte sig Daniel med sin otroligt starka och mångsidiga sångröst - och imponerade stort på den ofta hårt kritiserade juryn.
Daniel minns fortfarande sin första audition till Idol i Umeå.
Jag var nervös så in i helvete och var tvungen att sitta och vänta från nio på morgonen till halv åtta på kvällen innan jag skulle sjunga. Jag kunde inte äta något på hela dagen och var helt slut när jag skulle in. Skönt att det gick bra ändå.
\"Bra\" är ett understatement. Det gick så bra att han vann hela rubbet med låten Coming true - skriven av Jörgen Elofsson, som tidigare jobbade med Max Martin i Cheironstudion. Elofsson har skrivit världshits åt bland andra Britney Spears, Céline Dion och Westlife.
Det var en spännande upplevelse att få jobba med Jörgen. Han är otroligt skicklig och väldigt fokuserad i studion. Varje fras skulle låta mer än bra.
Daniel har jobbat hårt med sin röst. Han tog sånglektioner under hela gymnasiet och fortsatte med det ytterligare ett par år. Därefter har han läst en ettårig rockmusikerlinje samt Musikmakarlinjen i Örnsköldsvik.
Mycket av sångrösten är medfött, men det är viktigt att få en bra grundteknik och veta teorin bakom. Därefter kan man gå vidare och utforska olika sångstilar.
Utforskat har han redan gjort - och det är soul som blivit Daniels favoritgenre genom åren. Andrasingeln My love won´t let you down, med tydliga soulinfluenser, släpptes 23 februari
Den låten känns som \"jag\". Jag tycker om känslan i soulen. Jag ska försöka skriva mer låtar framöver och förhoppningsvis kan jag släppa en till platta med en tydligare inriktning mot soulhållet då.
Efter vårturnén, som avslutas i april, väntar fler spelningar under sommaren. Daniel hoppas få spela på festivaler, gärna Sundsvalls Gatufest.
Det skulle vara grymt. Jag har varit på Gatufesten och hade jättekul.
Fame Factory, Popstars och Idol har avlat fram fler dagsländor än superstjärnor. De allra flesta tvingas gå tillbaka till sina vanliga jobb. Kanske på ett postkontor någonstans i Sverige.
Men Daniel vill inte sortera brev igen.
Jag vill verkligen lyckas med musiken och leva på det här. Gärna satsa utomlands i framtiden, men allt beror på hur nästa skiva mottas. Det är så svårt att säga något om framtiden, säger Daniel Lindström.

Mer läsning

Annons