Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David Byrne gör musikinstrument av Färgfabriken

Annons
David Byrne, före detta sångare i Talking Heads, ska bygga om Färgfabriken i Stockholm till ett jättelikt musikinstrument. Tanken är att besökarna ska kunna spela på själva byggnaden, skriver tidningen Metro.

Jan Åman, chef på Färgfabriken, har länge försökt övertala David Byrne att ställa ut i Sverige. I projektet "Playing the building", som invigs den 24 september, förenas popikonens musikaliska och konstnärliga karriär.

Ett rum i den gamla fabriken ska användas som resonanslåda, en kompressor ska pressa ut luft genom olika rör och skapa flöjttoner och en elektrisk motor ska få andra delar av rummet att vibrera.

- Alla som kommer hit ska kunna spela på byggnaden. Jag tror att det kommer att fungera lika bra för en konsertpianist eller Benny Andersson som för min femåriga dotter, säger Jan Åman.

David Byrnes karriär sträcker sig tillbaka till mitten av 1970-talet, då han började sjunga i Talking Heads. Sedan bandet splittrades 1991 har han fortsatt med musiken på egen hand, men också jobbat med olika konstprojekt. (PM)

Mer läsning

Annons